Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U vrijeme počinjenja djela, tada 23-godišnji nezaposleni mladić nudio je seksualne usluge ženama koje je bez njihova znanja snimao 3-centimetarskom mini-kamerom, skrivenom u privjesku za ključeve.


Slovenska policija raspisala je tjeralicu za 28-godišnjakom iz Maribora osuđenim na tri i pol godine zatvora zbog ucjene više žena snimkama seksa za koje je od svojih žrtava tražio novac.

Vezani članci Sudar u Splitu Splitska policija traži svjedoke prometne nesreće: Teške ozljede zadobili pješak i dijete Krušna peć, ilustracija Užas u Sloveniji: Prilikom rušenja krušne peći pronašli dječju lubanju: ''Ovdje živim 41 godinu i svih ovih godina nije se dogodilo ništa neobično''

Traženi Rok Kološa, za kojega se pretpostavlja da je u Švicarskoj, osuđen je zajedno s dva svoja suradnika zbog više "dobro planiranih i smišljenih" pokušaja iznude žena srednje dobi, a na sudu je priznao svoje postupke.

Mariborska trojka je žene, za koje su ocijenili da su pogodne za takvu vrstu ucjene, pronalazili preko Facebooka i drugih društvenih mreža.

Najskuplji žigolo na svijetu: Zarađujem 200.000 dolara na noć, a seks čak nije obavezan

Tada je na scenu stupao Kološa, u vrijeme počinjenja djela 23-godišnji nezaposleni mladić, prozvan u medijima "štajerski žigolo", te im nudio seksualne usluge koje je bez njihova znanja snimao 3-centimetarskom mini-kamerom, skrivenom u privjesku za ključeve.

Većina toga zbivala se u dva ljetna mjeseca 2010. godine, kada je Kološu i njegova dva poslovna partnera, Mitju Bohaka i Josipa Johasa, uhitila policija, otkrivši s kojeg računala ženama dolaze prijetnje da će njihovim poslodavcima ili muževima poslati snimke na kojima su u seksualnom odnosu s Kološom, ukoliko ne dostave 2 do 4 tisuće eura na dogovoreno mjesto.

Tvrdio da je ovisnik o seksu

Za žrtve su uglavnom birali žene srednjih godina, udate ili s dobrom poslovnom karijerom i plaćom, a lanac ucjena je prekinut nakon što je jedna od ucijenjenih žena, gimnazijska profesorica iz Ljubljane, cijelu stvar prijavila policiji i svom ravnatelju.

Štajerski se žigolo na suđenju branio tvrdnjom da ucjena kod njega nije bila glavni motiv te da ga je na intimne susrete sa ženama prisiljavao unutarnji motiv kojemu se nije mogao oduprijeti tvrdeći da je ovisnik od seksu, pa ga je pregledao i ovlašteni sudski psihijatar, pronašavši da kod njega postoje znakovi određenih psihičkih aberacija.

Ispovijest žigola: 'Moja najniža tarifa veća je od plaće mog oca'

Unatoč tome on je, zajedno sa suradnicima koji su 'škakljive' snimke montirali i slali kao prijetnje ženama, tražeći da na određena mjesta ostave traženi novac, osuđen na zatvorsku kaznu, na čije se izdržavanje nije javio ni mjesec i pol dana nakon poziva.

Mediji navode da je u Švicarskoj gdje radi kao pekar. Navodno se je imao namjeru liječiti i na jednoj švicarskoj kliniici zbog ovisnosti od seksa, tvrde Slovenske novice. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook