Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kriva evidencija stogodišnjaka

Skrivali 230.000 mrtvih kako bi primali njihove mirovine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japanske vlasti otkrile su da im je kriva evidencija za više od 230.000 osoba starijih od 100 godina.

Istraživanje je pokrenuto nakon saznanja da je najstariji čovjek u Japanu bio mrtav 30 godina u svom domu. Također, pronađeni su ostaci žene iz Tokija za koju se vjerovalo da ima 104 godine, prenosi Telegraph. Ostaci su pronađeni u prtljažniku automobila njezinog sina, a tamo su se nalazili duže od desetljeća. Ranije ovog mjeseca 58-godišnja žena priznala je da je posljednjih pet godina skrivala svog mrtvog oca u kući.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Misterij dugovječnosti Talijansko selo s brojnim stogodišnjacima okriva svoju tajnu Slika nije dostupna Zanimljivo izvješće Djeca rođena ove godine su 'novi stogodišnjaci' !

Iz Ministarstva pravosuđa rečeno je da je zabilježeno 234,354 slučajeva u kojima osobe starije od 100 godina nisu pronađene na svojoj adresi. Slučajevi su potakli bijes javnosti jer su mrtve članove svoje obitelji skrivali kako bi mogli primati njihove mirovine. U ministarstvu kažu da je vjerojatno da su mnogi umrli još tijekom II. svjetskog rata ili su otišli iz zemlje bez da su to prijavili.

Na popisu starijih osoba nalazilo se 77.118 onih koji bi trebali imati 120 ili više godina i 884 koji bi trebali imati 150 godina. Vlada je donijela odluku da se izbrišu imena ljudi koji imaju više od 120 godina, a koje se nije moglo pronaći na prijavljenoj adresi. Japansko ministarstvo zdravstva objavilo je u srpnju da je očekivana dob za muškarce 86.44 godione i za žene 79.59 godina.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene