Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zanimljivo izvješće

Djeca rođena ove godine su 'novi stogodišnjaci' !

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djeca rođena u 2012. će raditi do 70. godine, otplaćivati svoj studentski kredit do 52. i oženiti se osam godina kasnije nego što su to učinili njihovi roditelji.

Ova generacija beba se naziva i 'novim stogodišnjacima' jer trećina njih ima šansu doživjeti stotu, piše u izvješću koji je za tvrtku Scottish Widows izradio ekonomist Steve Lucas.

Izvješće predviđa da će se životi ove djece dosta razlikovati od života njihovih roditelja, baka i djedova, piše Daily Mail. Sukladno tome, ova će djeca svoje prvo dijete dobiti u dobi od 31 godine što je i do dvije godine kasnije nego kod njihovih roditelja i pet godina kasnije od djedova koji su svoje prvo dijete već imali u 26 godini. Očekuje se i da će porasti broj ljudi koji neće imati djece i onih koji će imati najviše jedno dijete, a to se pripisuje sve većim troškovima života.

>> Kina od 2015. uvodi politiku dva djeteta?

Izvješće se temelji na razgovorima s roditeljima 1.000 djece mlađih od 5 godina te na analizi službenih podataka iz Ureda za britansku nacionalnu statistiku. Prema izvješću, djeca rođena ove godine će u mirovinu ići u dobi od 70 godina dok će njihovi roditelji napustiti poslove u dobi od 66 godina, a bake i djedovi u dobi od 63 godine.

Očekuje se i da će trećina djece u Velikoj Britaniji rođena ove godine doživjeti stoti rođendan. 'Duži životni vijek znači i da će ta djeca morati uštedjeti dovoljno da bi mogli dobro živjeti nakon što sa sedamdeset godina odu u mirovinu', rekao je Ian McGowan, voditelj ulaganja u Scottish Widowsu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Dijete s knjigom Festival knjiga "Pazi, knjiga!": Rastući trend ulaska u svijet čarolije razveselio i djecu i autore Cijene ekskurzija; ilustracija - 1 Cijene samo rastu Sezona krizmi, pričesti, maturalaca i ekskurzija - sve je poskupjelo: Pogledajte na čemu se ne štedi

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene