Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sektaško nasilje između šijitskih i sunitskih muslimana pojačalo se u petak u sjeverozapadnom dijelu Pakistana, pri čemu su u sukobima poginule najmanje 22 osobe, izvijestili su visoki dužnosnici.


"Leševa ima posvuda. Leže po kućama i poljima", rekao je novoizabrani pokrajinski dužnosnik iz grada Kohata Qalb-e-Hassan.

Vezani članci Slika nije dostupna Saudijska Arabija 2016. počela krvavo - Stigle su i prve osude tog čina Slika nije dostupna Arapski zračni napadi u Jemenu: Najmanje 80 žrtava

Noćašnji sukobi vodili su se u trima selima istoimene pokrajine Kohat u Sjeverozapadnoj pograničnoj pokrajini. Pripadnici dviju suprostavljenih strana bili su naoružani poluautomatskim oružjem, strojnicama, granatama i raketama, a civilne su vlasti upomoć pozvale vojsku, od nje tražeći da se angažira na uspostavljanju mira. 

"Prema izvješćima kojima raspolažem, najmanje 22 osobe ubijene su u noćašnjim sukobima", izjavio je visoki dužnosnik Kohata, kazavši kako bi brojka mogla biti i viša.

U zadnjim sektaškim sukobima između pripadnika plemena Mišti i Kačai, od početka prošlog tjedna poginulo je više od 50 osoba. Neki mediji izvijestili su kako je broj poginulih veći.