Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novo stanje

NEMA SKRIVANJA Napad u Parizu za stanovnike Zagreba mijenja jednu važnu stvar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SOA - tajna služba s 300 kamera koje koristi od Grada Zagreba, nadzire ključne točke hrvatske metropole. Potvrdili su nam to u tajnoj službi i u gradu Zagrebu. Tako kamere na ključnim mjestima u metropoli mnogo toga mogu spriječiti. Ili su već spriječile.

Nakon policije i prometnih redara zagrebačku metropolu nadzirat će još jedna služba.

Pročitajte i ovo Sandra Benčić Pregovori o vlasti Sandra Benčić poslala poruku drugim strankama: "Neki ostaju protiv HDZ-a, a drugi ustaše i odmah padoše" Sandra Benčić da ne bi postale dio sistema Benčić: "Jasenovac nije slučajnost. Pozivam građane da kažu ne politikama mržnje"

'Mogu samo reći da se SOA spojila s našim kamerama, da koristi naše kamere za ono što je ona i zadužena', kazao je za Dnevnik Nove TV Mate Kraljević, pomoćnik pročelnika za promet grada Zagreba.

NEMA VIŠE NADMUDRIVANJA S POLICIJOM Odsad sve snima kamera na policijskom odijelu

Sigurnosno obavještajna agencija koristit će kamere koje mogu i do 500 metara približiti udaljen objekt bez gotovo ikakvog gubitka kvalitete.

'Kamera može doslovce s vrha Ilice, s vrha Gundulićeve, vidjeti što se vidi na ulasku u Botanički vrt, prema tome kamera daje visoke tehničke mogućnosti', objasnio je Kraljević.

Iz SOE su poslali kratko priopćenje:

'Slijedom Vašeg upita izvješćujemo Vas da se spajanje na sustave video nadzora javnih površina obavlja temeljem Zakona o sigurnosno-obavještajnom sustavu RH. Detalje o postupku i izvedbi spajanja na sustave video nadzora javnih površina ne možemo iznositi', stoji u priopćenju.

Na više od 300 zagrebačkih gradskih kamera iznimno visoke rezolucije djelatnici SOE moći će se uključiti u svakom trenutku. Valja napomenuti kako im za to neće biti potrebna dozvola Vrhovnog suda.

'Definitivno će ovim postupkom dobiti neke nove informacije i nove podatke i može im pomoći, ali tek post festum, one nisu preventivne', smatra Željko Cvrtila, strušnjak za sigurnost.

Građani u nadzoru ne vide ništa sporno. Iz Centra za mirovne studije upravo upozoravaju na nedovoljan građanski nadzor.

'Sustav građanskog nadzora nema dovoljne ovlasti dakle Odboru za građanski nadzor treba dati veće ovlasti, šire ovlasti', smatra Sandra Benčić iz Centra za mirovne studije.

Kako neslužbeno doznajemo, iz grada Zagreba najavljuju dodatno postavljanje kamera na još 23 pozicije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene