Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbogom nadmudrivanju

POLICIJI STIGLO 'POJAČANJE' Upozorenja više nema, a snimanje je moguće u svim uvjetima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policajci odsad u Zagrebu, Splitu i Rijeci na svojim odorama imaju kamere. Sva postupanja moraju snimati.

Intervencije se snimaju kako bi se vidjelo što se dogodilo i spriječila eventualna policijska brutalnost. Riječ je o projektu E sigurnost u koji je uloženo više od 7 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Privođenje osumnjičenog za ubojstvo Ukrajinca u Slavonskom Brodu - 6 U stanu Cure detalji o ubojstvu u Slavonskom Brodu: Na proslavi rođendana izbila je tučnjava... Na parkiralištu Doma zdravlja u Šestinama automobil naletio na pješakinju Jeste li što vidjeli? Policija moli svjedoke za pomoć: Automobil naletio na pješakinju u Šestinama

Nova, suvremena oprema za jednostavnije postupanje na terenu.

"Radi se o projektu e-sigurnost u kojem smo kreirali tzv. policijsku društvenu mrežu u kojoj se razmjenjuju informacije između policisjkih centara i policijskih službenika na terenu", pojašnjava Krunoslav Borovec, pomoćnik glavnog ravnatelja policije.

Policajac hicem spasio odrasle i djecu od dva podivljala pit bulla u parku

Za rad na terenu svakako će im pomoći kamere koje će policajci nositi na svojim odorama. Od sada sva postupanja, moraju kako kažu u policiji, biti snimljena.

"Kamere nam pomažu za razjašnjavanje nekih događaja koji su komplicirani koje ne možemo vidjeti, shvatiti u datom trenutku kad postupamo, te se kasnije vide detalji koji su nam korisni", kaže jedan policajac.

Upozorenja za snimanje neće biti. A snimanje je moguće u svim uvjetima.

"Funkcioniraju savršeno. Imaju dnevno i noćno snimanje. Upozorenje građanima dajemo ovisno o situacijama, znači nije nužno potrebno da se odmah mora izjasniti u koliko je hitno postupanje, ne moramo ga upozoriti. Prvom prilikom kada možemo, možemo reći građaninu da ga snimamo", keže policajac.

E-sigurnost zaživjela je u Zagrebu, Rijeci i Splitu. Riječ je o više od sedam milijuna kuna vrijednom projektu. Uskoro počinju i drugi gradovi.

"Brže će se procjenjivati dojave, brže će se procjenjivati informacije, brže će se i kvalitetnije donositi odluke i upravljati policijskim snagama na terenu, a samim time i pružati građanima zaštitu života i imovine", kaže Evelin Tonković, zamjenik ministra unutarnjih poslova.

Za nekoliko dana trebala bi u rad krenuti i aplikacija pomoću koje građani mogu slati anonimne prijave, fotografije i snimke nesreća i zločina. Sve u cilju što boljeg razrješenja brojnih slučajeva.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene