Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve je planulo

Srbija je prepuna oružja, a sve su razotkrile ove liste čekanja: Građani krenuli u novi biznis

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Ovih dana u specijaliziranim trgovinama za prodaju sefova u kojima se drži oružje kažu da postoje liste čekanja jer sve što su imali - rasprodali su.

Gotovo da nema specijalizirane trgovine u Beogradu u kojoj se može kupiti sef. Trenutačno su svi rasprodani.

Liste čekanja u nekim radnjama popele su se na brojku od 50. Dnevno zove više od stotinu zainteresiranih, a za sve imaju isti odgovor – sve je prodano.

Nemanja Antić iz jedne trgovine opremom kaže da su prodane sve zalihe, svi povoljniji i jeftiniji modeli sefova za pištolje, revolvere...

Milan Vuković iz prodavaonice oružja navodi da je doslovno za nekoliko sati prodano sve što su imali na lageru.

"Sve ono što su imali uvoznici, to je u roku od dva dana sve rasprodano jer nitko nije očekivao da će odjednom biti potreban toliki broj", ističe Vuković.

Najviše se traže manji sefovi za pištolje, ali i male brave za zaključavanje oružja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nakon krvoprolića Srbija skuplja ilegalno oružje: Policija već preuzela 3000 komada oružja i desetke tisuća komada streljiva

Pročitajte i ovo Veliki prosvjed u Beogradu ''Srbija ustaje protiv nasilja'' FOTO/VIDEO Na prosvjed u Beogradu došlo više ljudi nego što su se organizatori nadali: "Šutljiva povorka šalje glasnu poruku, tiha Srbija je većina"

Zakon jasno propisuje na koji se način oružje morati čuvati u sefu, piše Nova.rs.

"Sefovi imaju odvojene ladice i odvojen dio za puške, i jedno i drugo je pod ključem, streljivo bi moralo biti u skladu sa zakonom, držati se odvojeno u tim ladicama ili pregradicama, samo zaključavanje jako je bitno. Također, jako je bitno kod sefa pričvršćivanje u zid, u pod ili ormar", navodi Antić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna lančana reakcija Psihijatar iz Leskovca koji se fotografirao s oružjem podnio ostavku: "To nisu pravi pištolji"

Кvalitetniji imaju poseban dio za streljivo i okvir i koštaju nekoliko tisuća eura. Najjeftiniji su oko 300 eura.

Zbog dva traumatična događaja početkom mjeseca i zbog najave strožih mjera potražnja je sada veća za dvadesetak posto.

Zakon o oružju i streljivu definira i prijenos oružja u posebnim koferima, a oružje u sefu mora se čuvati na adresi koja je prijavljena na osobnoj.

Nitko osim vlasnika ne smije znati gdje su ključevi. Кako sefova trenutačno nema na tržištu, a potražnja je velika, sve je više onih koji se odlučuju za novi biznis – izradu sefova.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene