Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Unatoč otporu

Šef Wagnera nastavlja prkositi ruskom ministarstvu obrane: "Otvaramo regrutacijske centre u 42 grada"

Jevgenij Prigožin
Jevgenij Prigožin Foto: Afp
Šef ruske plaćeničke skupine Wagner najavio je u petak otvaranje centara za novačenje u desecima gradova.

Šef Wahnera Jevgeniji Prigožin je najavio otvaranje regrutacijskih centara diljem Rusije čime nastavlja otvoreni sukob s ruskim Ministarstvom obrane.

"Regrutacijski centri za PMC Wagner otvoreni su u 42 ruska grada", rekao Prigožin. Vojnike će regrutirati u sportskim centrima i klubovima borilačkih vještina, prema popisu koji je objavio. "Unatoč kolosalnom otporu ukrajinskih oružanih snaga, mi ćemo ići naprijed", dodao je.

Pročitajte i ovo Igor Strelkov Škodi zajedničkom cilju Bivši ruski zapovjednik optužio vođu Wagnera za ratne zločine: "Kad pomnožimo njegove političke ambicije sa psihopatijom..."

Prigožin je ranije u više navrata optužio rusko vojno vodstvo da nije opskrbilo vagnerovce streljivom koje je bilo dostupno u vojnim skladištima. U veljači je podijelio fotografiju gubitaka ruskih plaćenika koji su navodno poginuli 21. veljače jer im vodstvo regularne vojske nije dostavilo streljivo. U novoj izjavi opet je aludirao na očiti pritisak ministarstva i najavio da će unatoč tome prevladati sve prepreke.

Pročitajte i ovo Jevgenij Prigožin veliki obrat Šef zloglasnog Wagnera kuka zbog Putina: "Prekinuli su sve linije komunikacije"

Prigožin je mjesecima vrbovao zatvorenike, obećavajući im amnestiju po povratku u Rusiju ako prežive borbe u Ukrajini. No početkom veljače rekao je da je novačenje iz zatvora okončano. Vjeruje se kako je tome stalo na kraj upravo ministarstvo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene