Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Škodi zajedničkom cilju

Bivši ruski zapovjednik optužio vođu Wagnera za ratne zločine: "Kad pomnožimo njegove političke ambicije sa psihopatijom..."

Igor Strelkov, ruski separatist i bivši vojni zapovjednik, optužio je vođu skupine Wagner, Jevgenija Prigožina, da je psihopat i ratni zločinac te pozvao na njegovo uklanjanje s čela te organizacije.

Bivši ruski zapovjednik Igor Girkin, poznat i kao Igor Ivanovič Strelkov, kritizirao je Jevgenija Prigožina, osnivača grupe Wagner, i ministra obrane Kremlja Sergeja Šojgua zbog nedavnih operacija Moskve u Ukrajini.

Bivši agent FSB-a i desni nacionalist Strelkov jedan je od glavnih proruskih separatista u Ukrajini. U objavi na Telegramu rekao je da skupina Wagner, ruska paravojna plaćenička organizacija, ne može biti raspuštena nakon bitke u Bahmutu.

Pročitajte i ovo Jevgeni Prigožin, osnivač i čelnik ruske plaćeničke organizacije Wagner Jevgenij Prigožin VIDEO Šef zloglasnih plaćenika snimio poruku koja se neće svidjeti Putinu: "Ako se mi povučemo iz Bahmuta..."

Predložio je da se ruske trupe zajedno s Wagnerom povuku s prve crte bojišnice kako bi se reorganizirale i kasnije upotrijebile u perspektivnijem strateškom smjeru. Međutim, potrebno je prije toga maknuti Prigožina s rukovodećeg mjesta u organizaciji, prenosi NewsWeek.

"Budući da njegove političke ambicije pomnožene psihopatijom, demonstrativnim ratnim zločinima organizacije, sklonošću besramnom i u mnogim aspektima lažnom samopromicanju škode Wagneru i zajedničkoj stvari - pobjedi nad 'Ukrajinom'", objasnio je Girkin na Telegramu.

Pročitajte i ovo Jevgenij Prigožin Krvave borbe VIDEO Šef Wagnera objavio jezivu snimku: Stoji ispred drvenih lijesova u kojima se navodno nalaze ukrajinski vojnici

Dodao je kako se sve navedeno osim ratnih zločina odnosi i na Šojgua, zbog čega bi bilo najbolje dvojca se riješiti u paru.

Istaknuo je da je glavna bitka koju vodi Wagner mala i zanemariva, a odnosi velik broj ljudskih života. Mislio je pritom na grad Bahmut, zbog kojeg je Wagner odlučio regrutirati čak i osuđenike iz zatvora.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene