Mohamed bin Salman (Foto: AFP)
Mohamed bin Salman (Foto: AFP) Foto: Afp

Saudijska Arabija priopćila je u nedjelju kako je presrela nad glavnim gradom Rijadom dvije rakete koje su ispalili milicije Hutija iz Jemena, nakon što su snage pod vodstvom Saudijske Arabije odlučila preuzeti kontrolu nad glavnom lukom u Jemenu od proiranske koalicije.


Najmanje šest glasnih eksplozija čulo se i vidjeli se svijetli bljeskovi na nebu iznad saudijskog glavnog grada, rekao je svjedok Reutersu. Krhotine su uočene na ulicama u diplomatskoj četvrti gdje se nalaze većina veleposlanstava i gdje žive mnogi stranci, ali nije bilo ozbiljnih šteta.

Vezani članci Hutski pobunjenici Hutski pobunjenici napali zračnu luku u Saudijskoj Arabiji, zapalio se civilni zrakoplov Napad na školski autobus u Jemenu (Foto: AFP) Vijeće sigurnosti traži vjerodostojnu istragu o zračnom napadu u Jemenu

"Saudijske kraljevske zračne obrambene snage su presrele i uništile rakete, a neke krhotine srušenih raketa pale su na stambene površine, srećom bez ikakvih žrtava", izjavio je glasnogovornik koalicije pukovnik Turki al-Malki.

Televizijska televizija "Al-Masirah" iz Houtha rekla je da su rakete Burkan ispaljene na ministarstvo obrane Saudijske Arabije i na druge ciljeve. (Hina)