Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema ozlijeđenih

Novi napadi na Crvenom moru: SAD oborio dvije rakete

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Sjedinjene Države objavile su da su u subotu oborile dvije rakete koje su ciljale na tanker na jugu Crvenog mora, lansirane iz dijelova Jemena pod kontrolom hutista.

Brod u danskom vlasništvu koji plovi pod zastavom Singapura izvijestio je da je pogođen raketom, pa su američki vojni brodovi USS Gravely i USS Laboon odgovorili na njegove pozive upomoć, objavilo je američko središnje zapovjedništvo (CENTCOM) na platformi X.

Pročitajte i ovo Potres u BiH Jutro nakon snažnog potresa VIDEO Četvero ozlijeđenih u potresu u BiH: Oštećene brojne kuće, uništeni krovovi, brojni građani noć proveli na otvorenom

Pritom su oborili dvije rakete lansirane iz Jemena. Pogođeni brod je i dalje siguran za plovidbu te na njemu nema ozlijeđenih.

Pročitajte i ovo Benjamin Netanyahu, izraelski predjsednik Jasna poruka "Eliminirali smo više od 8000 terorista!" Netanyahu poručio: "Gaza neće biti prijetnja Izraelu"

Pročitajte i ovo Davor Božinović Povećanje od 90 posto Božinović: "Policija je ove godine srušila rekord, uhitila je 1850 krijumčara migranata"

Jemenski hutisti, povezani s Iranom, kontroliraju većinu Jemena i tjednima remete svjetsku trgovinu napadima na brodove koji prolaze Crvenim morem. Hutisti traže prekid rata Izraela u Gazi.

Ovo je njihov 23 napad na međunarodne brodove od 19. studenoga, objavio je CENTCOM.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene