Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon teškog poraza

Sarkozy se 'bacio' na rekonstrukciju vlade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy nastavio je održavati razgovore uoči rekonstrukcije vlade nakon teškog poraza vladajuće stranke UMP na regionalnim izborima u nedjelju.

Po francuskim medijima, iz vlade bi mogao otići ministar rada Xavier Darcos. Njegova je lista dobila samo 28 posto glasova u regiji Aquitaineu. Osam vladinih ministara bilo je na čelu lista konzervativaca u drugom krugu regionalnih izbora i svi su oni izgubili. Kandidati oporbenih socijalista i njihovi saveznici osvojili su 53,79 posto glasova u nedjelju, Sarkozyjev konzervativni UMP 35,37 posto. To je najveći uspjeh socijalista na izborima od 1981.

Pročitajte i ovo Donald Trump (Foto: AFP) nakon napada na vojnike Trump otkazao razgovore s talibanima: "Kakvi to ljudi ubijaju da bi ojačali svoju pregovaračku poziciju?" Provjereno donosi ekluzivne snimke majke s napadačem i policijom (Foto: dnevnik.hr) - 9 Slučaj koji je šokirao zemlju "Krvava je od glave do pete!": Provjereno ekskluzivno donosi snimke razgovora majke premlaćene Zadranke (18) s napadačem i policijom

Osim toga, socijalisti su pobijedili u 21 od 22 francuske regije. UMP je pobijedio u Alsaceu i tako spriječio ljevičarski 'Grand Slam'. UMP je pobijedio i u dvije od četiri prekomorske regije, ali su ti rezultati zasjenjeni lokalnim politikama i nemaju veliku važnost za nacionalnu politiku. Krajnje desna Nacionalna fronta Jean-Mariea Le Pena dobila je 18 posto glasova. Sarkozy se sastao rano ujutro s premijerom Francoisom Fillonom kako bi razmotrili posljedice poraza i promjene u vladi. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene