Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sankcije Sjevernoj Koreji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vijeće sigurnosti UN-a usaglasilo je u petak tekst rezolucije o uvođenju sankcija Sjevernoj Koreji zbog izvođenja nuklearnog pokusa, zakazavši glasovanje o rezoluciji za subotu.

Američki veleposlanik u UN-u John Bolton je zadovoljno ustvrdio da je to "znak odlučnosti Vijeća da, suočeno s prijetnjom, brzo djeluje". Također je kazao da će "možda doći do određenih promjena u nacrtu rezolucije".

Pročitajte i ovo Suzana Vasiljević Kognitivna disonanca Vučić se u New Yorku bori protiv rezolucije o Srebrenici: Njegova savjetnica o tom zločinu napravila dokumentarac Predsjednik Zoran Milanović drži govor u Općoj skupštini UN-a u New Yorku izlaganje od 20 minuta Milanović govorio pred UN-om: Pozvao na promjenu izbornog zakona u BiH i priznanje Kosova

SAD, Velika Britanija, Francuska i Japan postigli su u četvrtak s Rusijom i Kinom kompromis iz kojeg je vidljivo da rezolucija neće biti podloga za vojni napad na Sjevernu Koreju.

U najnovijem nacrtu rezolucije se isključuje mogućnost vojnih sankcija, a kada bi Vijeće smatralo da treba poduzeti dodatne korake, oni bi bili predmet nove rezolucije.

Također se umjesto sveobuhvatnog vojnog embarga predlaže embargo na specifičnu vojnu opremu, uključujući projektile, tenkove, ratne brodove i borbene zrakoplove.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene