Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ručno unošeni planovi leta

SAD: Zbog kvara na računalu FAA odgođeni brojni letovi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kvar na računalnom sustavu američke Savezne uprave za civilno zrakoplovstvo (FAA) izazvao je brojne odgode i otkaze letova u zračnim lukama diljem SAD-a.

To je drugi put u zadnjih 15 mjeseci da kvar na sustavu FAA koji prikuplja planove letova zrakoplovnih tvrtaka, izazove pomutnju u gustom zračnom prometu SAD-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Iznad Denvera VIDEO Snimljen neobičan leteći objekt koji je zbunio stručnjake Slika nije dostupna Vrli novi svijet Ujak Sam vidi sve: Do 2020. SAD će nadgledati 30.000 bespilotnih letjelica

Glasnogovornik FAA Paul Takemoto kazao je da je problem trajao od 5,15 do 10 sati u jutro kad je kvar uklonjen, te da je utjecao na većinu planova leta i na upravljanje zračnim prometom. Zbog kvara kontrolori leta morali su ručno unositi planove leta u računala, što je sve usporilo, rekao je Takemoto.

Najteže je bila pogođena međunarodna zračna luka Hartsfield-Jackson u Atlanti, najprometnija na svijetu, a o brojnim odgodama letova izvijestile su i zračne luke u Chicagu, Washingtonu, New Yorku, Philadelphiji i drugim gradovima. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene