Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabrana od 24 sata

Američki i europski letovi za Izrael ponovno u opticaju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka Savezna uprava za civilno zrakoplovstvo (FAA) ukinula je u četvrtak zabranu letenja u Izrael američkim zrakoplovnim prijevoznicima, a nakon nje je i Europska agencija za zrakoplovnu sigurnost (EASA) odustala od preporuke o izbjegavanju letenja u tu zemlju.

FAA je ipak upozorila na 'vrlo nestabilnu situaciju' u tom području, a EASA je pozvala prijevoznike da 'stalno provjeravaju razinu moguće opasnosti za zrakoplove'.

Pročitajte i ovo Greška na zrakoplovu Opasan incident Avionu se usred leta odlomio dio vrata i trupa: FAA prizemljila više od stotinu zrakoplova Aerodrom u Münchenu Problemi zbog vremena Ledena kiša zatvorila važan europski aerodrom, otkazani letovi

'FAA je ukinula ograničenja za američke letove prema zračnoj luci Ben Gurion u Tel Avivu i iz nje, poništivši time naredbu posadama koju je nešto prije tijekom dana ponovila', stoji u priopćenju koje je FAA objavio u srijedu navečer.

Nakon pada palestinske rakete blizu telavivske međunarodne zračne luke, američka agencija je u utorak na 24 sata prvi put zabranila te letove, a letove prema Izraelu do četvrtka potom je obustavila većina međunarodnih velikih avioprijevoznika.

Srušio se alžirski zrakoplov sa 116 osoba!

Air France je u četvrtak objavio da ostaje pri obustavi letova u Izrael 'do nove odredbe', sve dok francuska Glavna uprava za civilno zrakoplovstvo (DGAC) ne ukine svoje naputke, prenosi AFP.

'Air France ostaje pri istom stajalištu za danas (četvrtak) i do nove odredbe, sve dok DGAC ne ukine svoje naputke', rekla je za AFP glasnogovornica francuskog zračnog prijevoznika. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene