Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogled prema naprijed

SAD poziva libijske pobunjenike da planiraju post-Gadafijevo doba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjene Države vide da je ofenziva pobunjenika na Tripoli u tijeku i pozivaju Nacionalno prijelazno vijeće (TNC) da počne planirati za post-Gadafijevo doba u Libiji, priopćio je američki State Department.

'Jasno je da je ofenziva na Tripoli u tijeku', navodi u priopćenju glasnogovornica State Departmenta Victoria Nuland. 'Mi nastavljamo napore kako bi potakli TNC da zadrži široki pristup svim segmentima libijskog društva i planira post-Gadafijevsku Libiju. Gadafijevi su dani odbrojani. Da je Gadafiju stalo do dobrobiti libijskog naroda, on bi odmah odstupio', istakla je Nuland.

Pukovnik Gadafi, koji dulje od četiri desetljeća vlada Libijom, poručio je u audio poruci na državnoj televiziji da se neće predati i da će ostati u Tripoliju do kraja, te da će poraziti ustanike. 'Mi nećemo napustiti Tripoli i prepustiti ga okupatorima i njihovim agentima. Mi se nećemo predati, i uz Božju milost, izaći ćemo kao pobjednici', poručio je Gadafi.

Arapska televizija Al Jazeera izvješćuje da su noćas nastavljene borbe u središnjim i istočnim četvrtima Tripolija, te da se pobunjeničke zastave viju nad nekim zgradama. Većina stanovnika potražila je utočište u svojim domovima. Glasnogovornik libijske vlade objavio je da je u borbama u Tripoliju jučer poginulo 1.300 ljudi. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vikao je 'Ne pucajte!', pogođen je u glavu Gadafi ubijen u rodnom Sirtu: 'Nije bilo naredbe, slučajno je poginuo u borbi' Slika nije dostupna Dijelili savjete kako dobiti rat Tajni dokumenti otkrili: Ugledni američki dužnosnici pomagali Gadafijevom režimu

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene