Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Do kraja dana

Gadafijevo tijelo bit će pokopano brzo i u tajnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Libijske prijelazne vlasti planiraju unutar narednih nekoliko sati pokopati ubijenog bivšeg libijskog čelnika Moamera Gadafija u tajnosti.

BBC prenosi kako libijski dužnosnici još uvijek nemaju dogovor oko toga gdje i kako će se pokopati Gadafijevo tijelo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dijelili savjete kako dobiti rat Tajni dokumenti otkrili: Ugledni američki dužnosnici pomagali Gadafijevom režimu Slika nije dostupna Dobro su organizirani Libijski pobunjenici: 'Svakodnevno šaljemo specijalce u lov na Gadafija'

Podsjetimo, Gadafi je jučer uhvaćen te potom ubijen u svojem rodnom gradu Sirtu, gdje su se već tjednima odvijale žestoke borbe libijskih pobunjenika s pristašama svrgnutog režima.

Kroz nekoliko sati trebala bi službeno prestati i NATO-va misija u Libiji, a u tom smislu očekuje se i službeno priopćenje iz tog saveza. 'Mislim da možemo reći kako je vojna operacija završena i da je čitava Libija pod kontrolom NTC-a te da je NATO-va misija na samom kraju', istaknuo je francuski ministar vanjskih poslova Alain Juppe za radio Europa 1.

U međuvremenu, libijske vlasti poriču da je Gadafi smaknut u Sirtu, no neki od dužnosnika tvrde da bolje nije niti zaslužio. 'Čak i da je ubijen s namjerom, mislim da je upravo to i zaslužio', rekao je Mohammed Sayeh, viši dužnosnik NTC-a za BBC.

'Da ga ubiju i 1.000 puta, mislim da to neće biti dovoljno za sve ono što je napravio Libijcima. Izgubili smo preko 70.000 naših najboljih ljudi zbog tog mosntruma', dodao je Sayeh.

Veliki Gadafijev prijatelj, predsjednik Venezuele Hugo Chavez, zgrozio se nad njegovom smrti. 'Ubili su ga', jednostavno je rekao medijima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene