Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SAD: Izraelci i Palestinci moraju brzo odlučiti o obliku sporazuma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Visoki američki dužnosnik jučer je izjavio kako Izraelci i Palestinci moraju brzo odlučiti o obliku sporazuma o kojemu će početi pregovarati idući tjedan, a cilj mu je uspostavljanje palestinske države.

Neimenovani je dužnosnik također rekao kako SAD želi da obje strane pokažu napredak u pregovorima o konačnom statusu te da sporazum definitivno dogovore do kraja 2008., datuma što ga je američki predsjednik George Bush iznio na mirovnoj konferenciji održanoj prošle godine u Annapolisu.

Pročitajte i ovo Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja?

"Obje strane trebale bi donijeti konačnu odluku o ovom pitanju vrlo skoro. Želimo da se postigne maksimalan napredak u predviđenom vremenu", rekao je isti dužnosnik. Izraelci i Palestinci ne mogu se složiti oko oblika sporazuma koji bi željeli postići do kraja ove
godine.

Tijekom prvog predsjedničkog posjeta Ramallahu, američki predsjednik George Bush je u četvrtak rekao kako vjeruje da će se sporazum postići do isteka njegova predsjedničkog mandata. Kazao je kako je palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa i izraelskog premijera Ehuda Olmerta pozvao da se uvjere da su njihovi timovi već počeli s
ozbiljnim pregovorima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene