Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ČETIRI PUTA MANJA

Dok se čeka odluka o avionima: SAD izračunao drugačiju cijenu za izraelske F-16 koje želi Hrvatska

Izraelski F-16 avioni sletjeli u Zagreb (Foto: Dnevnik.hr)
Izraelski F-16 avioni sletjeli u Zagreb (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Američki Kongres još nije donio odluku o odobrenju za prodaju izraelskih aviona F-16 Hrvatskoj, a rok za odluku istječe 26. prosinca.

U službenom glasniku Kongresa SAD-a potvrđeno je kako je State Department uputio Kongresu tu odluku na odlučivanje, ali u oči bode podatak o cijeni, prenosi Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Američki avion KC-135 Stratotanker kružio iznad Bosne i Hercegovine Suradnja dviju vojski Poslali poruku Dodiku: Američki zračni tanker kružio iznad BiH, a onda su stigli i lovci F-16 Palestinci koji bježe na sjever, 24. studenog 2023. Ministri izazvali buru SAD odgovorio Izraelcima koji žele Palestince iseliti iz Gaze: "To je zapaljivo i neodgovorno"

Navedeno je kako je pomoćnik državnog tajnika za zakonodavne poslove u ministarstvu vanjskih poslova uputio odboru za vanjske poslove Kongresa na “certificiranje predloženi transfer zrakoplova F-16C/D s pripadajućim streljivom, rezervnim dijelovima, pomoćnom opremom, zrakoplovnim simulatorom te uslugama obuke od vlade Izraela prema Vladi Hrvatske s prodajnom vrijednošću od 135 milijuna dolara”.

Podsjetimo, Izrael je na natječaju za višenamjenski borbeni avion Hrvatskoj sve to ponudio po cijeni od 500 milijuna dolara. Upit o ovoj informaciji poslali smo Ministarstvu obrane te ćemo ga objaviti po prispjeću.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene