Obavijesti Video Pretražite Navigacija
prozirna montaža

"Radnici podržavaju Putina": Rusijom se šire lažne fotografije iz zagrebačke IKEA-e

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruskim medijima i društvenim mrežama su se proširile lažne fotografije iz zagrebačke IKEA-e, na kojima se u okvirima za fotografije u izložbenom prostoru trgovine vide portreti ruskog predsjednika Vladimira Putina.

"U Zagrebu, glavnom gradu Hrvatske, zaposlenici IKEA-e su postavili fotografije ruskog predsjednika Vladimira Putina u znak potpore specijalnoj operaciji u Ukrajini", objavili su jučer ruski mediji. Pišu i da "ruska vojska izvodi precizne raketne udare na vojne objekte Oružanih snaga Ukrajine, ne pogađajući civile".

IKEA: To je montaža

Pročitajte i ovo Ruski predsjednik Vladimir Putin - 2 Nije odao počast Kremlj tvrdi da je Putin ožalošćen: "Malo je vjerojatno da itko razumije kroz što on prolazi" Vladimir Putin Jasan stav Putinova nova prijetnja: "Oni za nas postaju legitimne mete, ma gdje se nalazili"

"U Zagrebu, u lokalnoj IKEA-i, portreti Vladimira Putina postavljeni su u sve okvire za fotografije u salonima. Očigledno su to učinili sami zaposlenici IKEA-e", pisalo je na ruskom Telegram kanalu Defenders.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna može izjava? Kaos uživo: Pas usred javljanja skočio na voditeljicu, uzeo joj mikrofon pa pobjegao

Pročitajte i ovo Ruska propaganda (Foto: Instagram) Iz Rusije, s ljubavlju Ruska se propaganda zaoštrila, pazite da vas ne omame svojim čarima!

Da se radi o lažnim fotografijama za RIA Novosti su, na temelju rezultata revizije, potvrdili i iz IKEA-e. "Ove slike su montaže i nisu stvarne fotografije iz stvarne trgovine. Za sada nemamo drugih informacija", rekla je glasnogovornica tvrtke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene