Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rusija pozvala islamske zemlje da ne priznaju Kosovo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov ocijenio je da je "nemoralno" ohrabrivati separatističke težnje u svijetu i pozvao muslimanske zemlje da ne priznaju neovisnost Kosova.

"Ja mislim da je nemoralno ohrabrivati separatističke težnje", rekao je Lavrov u razgovoru za ruski dnevnik Ruskaja gazeta u utorak, uoči odlaska na Bliski istok.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''NOVA AMERIČKA POLITIKA'' Biden potiče Srbiju na priznanje Kosova, Vučić odgovorio: ''Već sam im jedanput u lice rekao što mislim o tome...'' Aleksandar Vučić O ratnoj odšteti kasnije Aleksandar Vučić: „Beograd neće pristati na ultimatume Kosova, neće biti lako onima koji su mislili da će Srbiji uzeti sve“

On je ustvrdio kako nearapske i nemuslimanske zemlje pozivaju muslimanske zemlje na priznanje Kosova, koje je većinski muslimansko te je pozvao zemlje koje su priznale kosovsku neovisnost da razmisle o svojoj odgovornosti spram procesa koji je ocijenio "opasnim".

"Pogledajte što se događa u kineskoj autonomnoj pokrajini Tibetu, kako se ponašaju tamošnji separatisti. A Albanci u Makedoniji već traže stupanj autonomije koji predstavlja prvi korak k neovisnosti", kazao je ruski ministar.

"Događaji u drugim dijelovima svijeta daju naslutiti kako je ovo što vidimo tek početak krajnje eksplozivnog procesa", naglasio je Lavrov.

"Nije slučajno to što nekoliko zemalja, uključujući i neke islamske, ne priznaju neovisnost Kosova", čije je proglašenje "teško kršenje međunarodnog prava", dodao je.

Rusija podupire Srbiju u odbijanju priznanja Kosova, te se protivi i raspoređivanju europske misije u to područje, zahtijevajući poništenje priznanja neovisnosti i povratak pregovorima Srbije i Kosova pod međunarodnim pokroviteljstvom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene