Obavijesti Video Pretražite Navigacija
na putu kući

Rusija i Ukrajina razmijenile zatvorenike, među kojima i mornare te redatelja Sencova

Ilustracija (Foto: AFP)
Ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp
Ukrajinski zatvorenici, među kojima su i mornari zarobljeni u Azovskom moru i filmski redatelj Oleg Sencov, nalaze se na putu prema Ukrajini pošto je dovršena velika razmjena zatočenika s Rusijom, objavio je u petak na Facebooku ukrajinski državni tužitelj.

Ured ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskija zasad nije bio dostupan za komentar.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Jedna od sankcija Rusija upozorava Europu: Naša je odmazda spremna! Ruski predsjednik Vladimir Putin i savastopoljski upravitelj Mikhail Razvožajev Pogođeni ciljevi Ukrajina tvrdi da je u napadima pogodila ruske brodove, Rusi tvrde: "Samo su im oštećeni prozori"

Rusija je ranije prebacila Olega Sencova, dobitnika Nagrade Saharov za prošlu godinu, iz udaljenog arktičkog pritvora u Moskvu, dok su trajali pregovori o mogućoj razmjeni, objavila je ruska agencija TASS u četvrtak.

Ukrajinski sud također je oslobodio jednog ruskog novinara optuženog za potporu proruskim separatistima na istoku zemlje.

Razmjena zatvorenika bila bi velika pobjeda za Zelenskija, koji je ove godine postao predsjednik i obećao da će dovršiti sukob u regiji Donbasa, gdje se ukrajinske snage od 2014. bore s proruskim pobunjenicima. U tom je sukobu poginulo najmanje 13 tisuća ljudi, a sporadični sukobi traju i dalje unatoč potpisanom primirju.

Rusija je zarobila desetke ukrajinskih državljana među kojima su i 24 mornara zarobljenih prošle godine dok su pokušavali uploviti u Azovsko more. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene