Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Možda već i jesu

Rusi tvrde: 'Imamo pravo poslati nuklearno oružje na Krim'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
NATO je zabrinut zbog ovakvih izjava budući da su Rusi u Hladnom ratu bili mnogo suptilniji po pitanju spominjanja nukleranog oružja no što su danas.

Godinu dana nakon što se Krim pripojio Rusiji, Rusi tvrde kako imaju puno pravo slati nuklearno oružje na Krim. 'Ne znam ni za kakve planove, ali u principu, Rusija to može napraviti. Ne znam ima li tamo u ovom trenu kakvog nuklearnog naoružanja', rečeno je iz ruskog ministarstva vanjskih poslova.

Pročitajte i ovo Pogreb Alekseja Navaljnog Mora odraditi pokoru Suspendiran svećenik koji je vodio pogrebni obred za Navaljnog: Bit će poslan u drugu crkvu da čita psalme Visoki američki dužnosnici izjavili da se SAD spremao za mogućnost ruskog nuklearnog napada na Ukrajinu Otkrili dužnosnici SAD se spremao za ruski nuklearni napad na Ukrajinu, otkrili i kada: "Bilo je jasnih naznaka..."

Crnomorska luka Sevastopolj znatno je bliže središnjoj Europi od bilo koje druge luke pod kontrolom Moskve.

Putin prvi put otkrio detalje o donošenju povijesne odluke

Spominjanjem nuklearnog naoružanja ova osjetljiva geopolitička situacija postaje još osjetljivija.

'Članice NATO-a zabrinute su zbog ovoga jer je Moskva i za vrijeme Hladnog rata bila puno pažljivija kad se govorilo o nuklearnom oružju no što je to danas', rekao je John Lough, član Chatham Housea, savjetodavnog vijeća na području vanjskih poslova.

Rusija počela vježbe na jugu zemlje i na Krimu

Rusija je započela vojne vježbe na jugu zemlje, kao i u odcijepljenim gruzijskim regijama Južna Osetija i Abhazija te na Krimu, koji je Rusija anektirala prošle godine, javila je agencija RIA u četvrtak, navodeći rusko ministarstvo obrane.

Više od 8.000 vojnika iz ruskog južnog vojnog područja sudjeluje u kopnenim vježbama raketnih snaga i topništva, koje su počele na 19 lokacija na jugu, prenio je TAS.

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je, kako je prenijela agencija RIA Novosti, da su ruske odlučne akcije na Krimu prošle godine trebale spriječiti sukob kakav se kasnije dogodio u istočnoj Ukrajini.

Rusija je anektirala Krim nakon referenduma 16. ožujka o pripojenju tog poluotoka Rusiji. (T.V./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene