Obavijesti Video Pretražite Navigacija
spremni surađivati s britancima

Rusi pokrenuli vlastitu istragu o pokušaju ubojstva Julije Skripal i Nikolaja Gluškova

Vladimir Putin (Foto: AFP)
Vladimir Putin (Foto: AFP) Foto: Afp
Rusko istražno povjerenstvo objavilo je u petak da je pokrenulo vlastitu istragu o pokušaju ubojstva Julije Skripal, kćeri bivšeg dvostrukog špijuna Sergeja Skripala i ubojstvu još jednog Rusa u Velikoj Britaniji. Julija Skripal bila je ruska državljanka, navodi se u priopćenju.

Povjerenstvo je također navelo da istražuje ubojstvo Nikolaja Gluškova (68), suradnika preminulog ruskog tajkuna Borisa Berezovskog.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ostavljena djeca Tijelo nestalog dječaka (13) pronašli zakopano u napuštenom povrtnjaku: Prije smrti prebacio je novac s računa Vladimir Putin scenarij koji nitko ne želi Putin na krilima pobjede: "Svima je jasno da će ovo biti samo jedan korak od trećeg svjetskog rata"

Ruski istražitelji ističu da su spremni surađivati s britanskim kolegama.

Pozivajući se na ruskog veleposlanika u Velikoj Britaniji, ruska novinska agencija RIA objavila je u petak da će ruski diplomati protjerani iz Britanije napustiti London 20. ožujka.

Sergej Skripal (66) i njegova kći Julija (33) otrovani su prije tjedan dana u gradu Salisburyju. Njihovo zdravstveno stanje je kritično, ali stabilno.

Britanska premijerka Theresa May rekla je da je "vrlo vjerojatno" da je Rusija odgovorna za trovanje bivšeg ruskog dvostrukog agenta, što Moskva odbacuje.

Britanci su zbog toga protjerali 23 ruskih diplomata, a očekuje se da će odgovor Rusa biti sličan.

Gluškov, ruski prebjeg i blizak prijatelj preminulog oligarha Borisa Berezovskog pronađen je mrtav u ponedjeljak u svom domu u Londonu.

Njega su u ponedjeljak navečer mrtva pronašli njegovi prijatelji i obitelj. Uzrok smrti još nije poznat.

Gluškov (68) radio je za državnu zračnu liniju Aeroflot i automobilsku kompaniju čiji je vlasnik bio tajkun Boris Berezovski. On je 1999. zbog neslaganja s Vladimirom Putinom pobjegao u Ujedinjeno Kraljevstvo.

U ožujku 2013. pronađen je mrtav u stanu svoje bivše žene u Engleskoj. Policija je zaključila da je riječ o samoubojstvu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene