Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preplavile ga emocije

Rudar koji je spašavao kolege: 'Samo mi znamo kako nam je kad smo zarobljeni u jami'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Zahvaljujem se ovom prilikom ljudima iz drugih rudnika koji su nam vrlo dobro pružili u pomoć. Ponijeli su se na pravi način, ponijeli su se rudarski", kazao je Tufekčić.

Sedin Tufekčić, jedan od rudara u jami Raspotočje koji nije bio zarobljen u rudniku, ali je sudjelovao u spašavanju kolega.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U znak prosvjeda Zenica: Rudari ne žele izaći iz jame Slika nije dostupna Završena operacija izvlačenja Zenica: Izvučeno tijelo i petog stradalog rudara

"Bilo je vrlo, vrlo teško. Prostorije su uništene dolje, transportni hodnik... Nismo mogli proći do njih, pa je krizni stožer zajedno s tehničkim direktorom odlučio da krenemo u spašavanje duž transportnog hodnika. Uspjeli smo im prvo osigurati zrak, imali smo komunikaciju sa njima. Od jutros smo od pet sati dolje i oko sedam sati smo bili 20 metara od njih i čuli se s njima. Ekipa je jutros ubrzano došla do njih i hvala Bogu da je sada sve bolje", rekao je za Klix.ba Tufekčić.

Zenica: Spašeno 29 rudara, petorica izgubila život

Dodao je da samo oni koji su svaki dan u jami i jedu rudarski kruh, mogu reći kako im je zaista i kako se osjećaju kada njihove kolege budu zarobljeni na velikim dubinama ili kada, nažalost, neko od njih pogine.

"Zahvaljujem se ovom prilikom ljudima iz drugih rudnika koji su nam veoma dobro pružili u pomoć. Ponijeli su se na pravi način, ponijeli su se rudarski", kazao je Tufekčić.

Zasad je, ističe, najbitnije da su svi dobro te da će se kasnije razmišljati kako i što dalje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene