Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

"Zahvaljujem se ovom prilikom ljudima iz drugih rudnika koji su nam vrlo dobro pružili u pomoć. Ponijeli su se na pravi način, ponijeli su se rudarski", kazao je Tufekčić.


Sedin Tufekčić, jedan od rudara u jami Raspotočje koji nije bio zarobljen u rudniku, ali je sudjelovao u spašavanju kolega.

Vezani članci Slika nije dostupna Zenica: Izvučena tijela četiri stradala rudara Slika nije dostupna VIDEO Unutar rudnika smrti: 800 metara pod zemljom, na mjestu gdje su zarobljeni rudari!

"Bilo je vrlo, vrlo teško. Prostorije su uništene dolje, transportni hodnik... Nismo mogli proći do njih, pa je krizni stožer zajedno s tehničkim direktorom odlučio da krenemo u spašavanje duž transportnog hodnika. Uspjeli smo im prvo osigurati zrak, imali smo komunikaciju sa njima. Od jutros smo od pet sati dolje i oko sedam sati smo bili 20 metara od njih i čuli se s njima. Ekipa je jutros ubrzano došla do njih i hvala Bogu da je sada sve bolje", rekao je za Klix.ba Tufekčić.

Zenica: Spašeno 29 rudara, petorica izgubila život

Dodao je da samo oni koji su svaki dan u jami i jedu rudarski kruh, mogu reći kako im je zaista i kako se osjećaju kada njihove kolege budu zarobljeni na velikim dubinama ili kada, nažalost, neko od njih pogine.

"Zahvaljujem se ovom prilikom ljudima iz drugih rudnika koji su nam veoma dobro pružili u pomoć. Ponijeli su se na pravi način, ponijeli su se rudarski", kazao je Tufekčić.

Zasad je, ističe, najbitnije da su svi dobro te da će se kasnije razmišljati kako i što dalje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook