Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Četrdesetak radnika Rudnika mrkog ugljena (RMU) Stara jama Zenica odbilo je u petak ujutro izaći iz rudarske jame tražeći ostavke vodstva ove kompanije i izražavajući nezadovoljstvo uvjetima rada.


Prva jutarnja smjena, koja je u sedam sati trebala nastaviti raditi u jami, nije mogla ući zbog prosvjeda kolega. Rudari traže smjenu upravitelja pogona Stara jama Fahrudina Kokića i tehničkog direktora RMU Zenica Munira Halilovića.

Vezani članci Prosvjed protiv karantene u Napulju - 3 Stotine ljudi prosvjedovale protiv karantene u Napulju, sukobili se s policijom koja je bacila suzavac Otvorila se zemlja Ispred kuće im se otvorila zemlja, nisu ni slutili što će sve pronaći u dubini

Oko sedam sati u jamu je među radnike sišao direktor rudnika Esad Ćivić sa suradnicima. U tijeku su pregovori, od čijeg ishoda ovisi hoće li rudari izaći iz jame.

Zenica: Izvučeno tijelo i petog stradalog rudara

U međuvemenu se sastao i sindikalni odbor rudara. Prosvjedu rudara je prethodilo više sastanaka na kojima su rudari upozoravali na loše uvjete rada.

Rudnik Stara jama iznimno je opasan, a u dva navrata u nesrećama koje su se dogodile 2012. i 2013. godine poginula su dva rudara, a više ih je ozlijeđeno. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook