Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Edmond de Rothschild povećao je prošle godine imovinu pod upravljanjem za devet posto, na 133,6 milijardi eura. Sanja o tome da do 2016. dosegne 155 milijardi eura.


Rothchildova grupacija upozorava na konstantni odlljev novca iz njihovog odsjeka privatnog bankarstva sa sjedištem u Švicarskoj, što je posljedica promjene regulative vezane za bankarsku tajnu, prenosi Financial Times.

Vezani članci Novac, ilustracija Bez nadzora otkupili dug u vrijednosti 18 peljeških mostova: "To treba zabraniti, ne zamijeniti" Policija u Švicarskoj, ilustracija Srbin pao kroz prozor bordela i poginuo: "Pokušao je doći do susjednog balkona. Okliznuo se i pao na glavu držeći se za jastuk"

Operativna dobit grupe povećana je za 5 posto, na 950 milijuna eura, a dobit je pala za petinu, na 87 milijuna eura.

Je li ovaj milijarder kriv za nestanak malezijskog zrakoplova?

Grupa prolazi kroz turbuletno razdoblje nakon što su prije tri godine Baron Benjamin i njegova supruga Ariane doveli Christophe de Backera za glavnog izvršnog direktora.

Prošle godine je grupacija otvorila ured u Londonu pokušavajući tako stvoriti i četvrti snažni europski centar svog poslovanja, uz Pariz, Ženevu i Luksemburg.

Grupacija je nedavno ojačala i pozicije u Aziji, otvaranjem ureda u Hong Kongu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook