Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija na Kosovu

Rođaci pretukli djevojčicu (4) nasmrt? "Kada sam je uzela u naručje, nije mogla hodati, samo je plakala"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Djevojčica na Kosovu je dovedena u bolnicu u teškom stanju, tijelo joj je bilo prekriveno masnicama, imala je oteklinu na prsima i ozljede na glavi. Pokrenuta je istraga koja treba utvrditi uzrok smrti četverogodišnjakinje.

Četverogodišnja djevojčica iz Đakovice na Kosovu preminula je u utorak u bolnici u Prištini pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima, ali se sumnja da je podlegla ozljedama koje su joj nanijela ujakova djeca. U bolnicu je dovezena u teškom stanju, piše Telegrafi.com.

Njezina majka Arjana Hajra prije nekoliko dana odlučila je sa svojom kćeri posjetiti brata, a tamo je djevojčicu ostavila da se u dvorištu igra s djecom. Našla ju je kako leži na zemlji. Arjana je ispričala da joj je djevojčica rekla da su je tukla djeca iz ujakove obitelji. 

"Kada sam je uzela u naručje, nije mogla hodati, samo je plakala", rekla je majka i ispričala kako joj je rekla da ju je rođak udario daskom te da ju je i drugi posvuda udarao.

"Nije mogla dobro ni plakati. 'Ajme mama, srce me boli', uzela sam je nazad, samo je plakala", ispričala je majka preminule četverogodišnjakinje.

Pročitajte i ovo Audrii Cunningham Užas u Teksasu Djevojčica (11) nestala na putu do škole, njezino tijelo pronađeno u rijeci

Nesretna djevojčica imala je modrice u donjem dijelu leđa i oteklinu na prsima. Nakon što su je poslali u bolnicu u Đakovici, liječnici su obitelji rekli da ima teške ozljede glave i prsnog koša. Nakon što joj se stanje pogoršalo, prebačena je u bolnicu u Prištini.

Pročitajte i ovo Pojas Gaze teška humanitarna situacija "Potpuni kaos i nasilje": Blokiran zahtjev za prekidom vatre, traje žestoko bombardiranje Gaze

Iako su liječnici u Đakovici utvrdili ozljede, njezina majka izjavila je da postoji drugi uzrok smrti. Tvrdi da joj je dežurna liječnica u bolnici u Prištini usred noći kazala da djevojčica ima veliku infekciju te da zbog nje krvari. S tim uzrokom smrti složio se i liječnički konzilij, pa će se na pitanje je li infekciju izazvalo premlaćivanje ili neadekvatno liječenje naknadno utvrditi istragom.

Nadležni tužitelj izdao je nalog o pokretanju istrage o smrti, a očekuje se i izvještaj Instituta za sudsku medicinu, kamo je tijelo poslano na obdukciju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene