Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ročnici u ruskoj vojsci tjerani na prostituciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ročnici u vojarni u Sankt Peterburgu tjerali su mlađe kolege na prostituciju, objavila je jučer ruska nevladina organizacija, Odbor majka vojnika.

"Imamo svjedočenja prema kojima su ročnici druge godine vojne službe u postrojbi br. 3727 u samom središtu Sankt Peterburga tjerali mlađe ročnike da zarađuju novac za njih prostituirajući se", rekla je Oksana Kassjančik, predsjednica te nevladine organizacije u Sankt Peterburgu.

Pročitajte i ovo Prostitucija, ilustracija Uhićena je Peruanka u unajmljenim stanovima organizirala prostituciju: Policija otkrila detalje Ilustracija njemačkog vojnika osumnjičenog za četverostruko ubojstvo Policija sumnja na motiv Strašan zločin u Njemačkoj: Vojnik ubio četiri osobe, među njima i dijete

Kako navodi Kassjančik, nekadašnji ročnik iz te postrojbe nedavno je došao u sjedište Odbora u Sankt Peterburgu i ispričao kakva je poniženja pretrpio.

Prema njegovim riječima, svake noći desetak ročnika je pod prijetnjom batinjanja odlazilo "mušterijama" među kojima su bili "umirovljeni časnici i generali".

"Mislim da su časnici u vojarni morali znati što se događa", rekla je Kassjančik.

2004. je nevladina organizacija Human Rights Watch uzbunila javnost objavom opširnog izvješća o stotinama samoubojstava i tisućama bjegova iz vojske zbog tjelesnog zlostavljanja, poniženja, batinjanja i silovanja koji su svakodnevna pojava u ruskoj vojsci.

Prema podacima državnog odvjetništva, u 2005. 550 ruskih časnika osuđeno je zbog premlaćivanja vojnika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene