Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nitko nije uhićen

Rekordna zapljena kokaina: Policija u kamionu s voćem pronašla 800 kilograma droge

Kokain ilustracija
Kokain ilustracija Foto: Getty Images
Norveška policija je priopćila u četvrtak da je ovog tjedna u Oslu zaplijenila oko 800 kilograma kokaina sakrivenog u kamionu s voćem, što je dosad najveća količina otkrivena u nekoj skandinavskoj zemlji.

"Zasad je ovo najveća količina zaplijenjena u Norveškoj i njezina se vrijednost procjenjuje na nekoliko desetaka milijuna eura", rekla je načelnica policije Osla Grete Lien Metlid na tiskovnoj konferenciji o zapljeni oko 800 kilograma kokaina sakrivenog u kamionu s voćem.

Zapljena se dogodila ovog tjedna u središtu norveškoga glavnog grada, na mjestu koje nije otkriveno.

"Nitko nije uhićen u ovom slučaju. Jedna od pretpostavki je da droga nije bila namijenjena Norveškoj ni norveškom tržištu", dodala Lien Metlid, istaknuvši da je količina neuobičajena za zemlju koja ima 5,4 milijuna stanovnika.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ispod nogu suvozača Policajci zaustavili automobil pa uočili sumnjivu vrećicu: Njihova sumnja bila je opravdana

Pročitajte i ovo Kokain ilustracija Pošiljka za Tursku Policijski ulov od 20 milijuna dolara: Pogledajte kako su maskirali više od dvije tone kokaina

Zapljena se dogodila, navode norveške vlasti, nakon slične u njemačkoj saveznoj zemlji Brandenburgu.

"Njemački carinici i policajci pronašli su početkom ovog tjedna velike količine kokaina u kamionu s voćem i upozorili na to norveške kolege pošto je istraga pokazala da je slična pošiljka otpremljena u Norvešku", rekao je Tim Gurrik, šef norveških carinika.

Zaplijenjena količina droge više je nego dvostruko veća od ukupno zaplijenjene droge u Norveškoj u zadnjih pet godina, istaknuo je.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene