Obavijesti Video Pretražite Navigacija
gotovo 200 nestalih

Raste broj mrtvih: U erupciji vulkana Fuego poginulo 75 ljudi

Erupcija vulkana Fuego u Gvatemali (Foto: AFP) - 4
Erupcija vulkana Fuego u Gvatemali (Foto: AFP) - 4 Afp
Aktualno Galerija Erupcija vulkana Fuego u Gvatemali (Foto: AFP) - 4 Erupcija vulkana Fuego u Gvatemali (Foto: AFP) - 4 Foto: Afp Erupcija vulkana Fuego u Gvatemali (Foto: AFP) - 6 Erupcija vulkana Fuego u Gvatemali (Foto: AFP) - 6 Foto: Afp +0 Eruptirao vulkan Fuego u Guatemali (Foto: AFP) - 4 Galerija 1/3 >>
U nedjeljnoj erupciji vulkana Fuego u Gvatemali poginulo je 75 osoba, a gotovo 200 je nestalo, objavili su u srijedu dužnosnici.

Prema Institutu za forenziku, 75 osoba poginulo je u toj katastrofi, nakon što su otkrivena još dva tijela u utorak. Dosad su identificirane samo 23 osobe.

Pročitajte i ovo Erupcija vulkana na Islandu Erupcija vulkana Zanemaruju upozorenja: "Zaprepastio sam se time koliko je mojih prijatelja išlo prema vulkanu kako bi se slikalo" Vulkan na Islandu Erupcija vulkana Svjedočanstvo Hrvatice s Islanda: "Lava je sukljala 150 metara u zrak. Nadamo se da se neće promijeniti tok"

Sergio Cabanas, direktor nacionalne agencije za upravljanje prirodnim katastrofama, kazao je u utorak novinarima da se 192 osobe, čijim imenima i mjestom stanovanja raspolaže, "smatra nestalima" od nedjelje.

U erupciji je ozlijeđeno 46 osoba te evakuirano 3271.

Katastrofa je na različitim razinama pogodila ukupno 1,7 milijuna Gvatemalaca.

U ponedjeljak, dan nakon vulkanske erupcije, obalu Gvatemale pogodio je potres jakosti 5,2 stupnja. Epicentar je bio u Pacifiku na dubini od deset kilometara, objavio je američki geološki centar.

U potresu nije bilo žrtava. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene