Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zamijenio ga za crnog medvjeda

Ranjeni grizli ubio lovca u Montani

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ranjeni grizli ubio je lovca tijekom lovačkog izleta na sjeverozapadu američke savezne države Montane.

Steve Stevenson (39) iz Winnemucca u Nevadi, umro je od ozljeda koje je zadobio u napadu medvjeda grizlija u petak, kazao je Brent Faulkner, zamjenik šerifa okruga Lincoln u Montani. Nakon napada, medvjeda je ustrijelio i usmrtio 20-godišnji Ty Bell, također iz Winnemucca.

Dvojica lovaca bila su dio četvoročlane ekipe koja je lovila crne medvjede u nepristupačnim planinama Purcell, na tromeđi Montane, Idahoa i kanadske pokrajine British Columbia.

Bell je prošlog petka ujutro zamijenio mladog grizlija za crnog medvjeda i nastrijelio ga, a ranjena životinja se sklonila u šumovitom području. Dvojica lovaca slijedila su tragove ranjenog medvjeda, koji je napao Stevensona i usmrtio ga.

Napad grizlija na lovca u Montani prvi je od 2001., kada je medvjed ubio čovjeka koji je rasijecao ulovljenog soba. Stručnjaci procjenjuju da u šumovitim planinama sjeveroistočnog Idahoa i sjeverozapadne Montane živi 30-ak grizlija, koje na tom području smatraju ugroženom vrstom. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija Opalio sa zadnjeg sjedišta Pas upucao lovca: Muškarac pronađen mrtav u kamionetu. Glavni osumnjičeni njegov ljubimac Medvjed LOVCI NEMOĆNI Noću im dolaze medvjedi, vukovi i veprovi: "Sve ih je više, a institucije ništa ne poduzimaju"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene