Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obitelji su neutješne i traže odgovore

Za njima traga pola svijeta: Tko su putnici iz nestalog zrakoplova?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
O kapetanu nestalog malezijskog zrakoplova mnogo toga se zna, ali tko su bili ostali putnici.

U nestalom malezijskom zrakoplovu bilo je 227 putnika i 12 članova posade - 239 osoba s jedinstvenim životnim pričama. AP je objavio tko su bili i kako su živjeli neki od njih.

Letjela suprugu

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mijenjao visinu Pilot 'divljao' s Boeingom u zraku da bi izbjegao radare! Slika nije dostupna Traje potraga Što se dogodilo na letu MH370: 'Najmisteriozniji događaj u zadnjih 50 godina'

Profesorica kemije Kranti Shirsath, bila je na putu u Sjevernu Koreju. Ondje je trebala posjetiti supruga Prahlada koji je privodio kraju trogodišnji ugovor s jednom neprofitnom organizacijom. Trebala mu je pomoći u preseljenju u Indiju gdje su namjeravali živjeti sa svoja dva sina.

Tijekom 17 godina koliko Prahlad radi za NGO, par je živio u mnogim državama, uključujući Afganistan i Tadžikistan. Kada je dobio posao u Sjevernoj Koreji, odlučili su da će ondje on ići sam. Nakon što je nestao avion, Prahlad je stigao u Kuala Lumpur, ne bi li saznao više informacija. Međutim, nedavno je odlučio otići u indijski grad Pune, svojim sinovima te će ondje zajedno saznati što se dogodilo s Kranti.

Nagrađivani umjetnik

Nagrađivani kineski kaligraf Meng Gaosheng predvodio je delegaciju dvadesetak umjetnika u Maleziju, na trodnevnu izložbu. Njegovi radovi izloženi su na glavnim turističkim mjestima u Pekingu.

Xu Lipu, umjetnik koji je bio u delegaciji, ali kući se vratio drugim zrakoplovom, rekao je kako je Meng uvijek ohrabrivao druge umjetnike hvaleći njihov rad.

Direktor u IBM-u

Obitelj Philipa Wooda posljednji ga je put vidjela u Teksasu prije leta u Kinu. Trebao je to biti njegov posljednji let na posao izvršnog direktora IBM-a u Kini. Nedavno je položio ispit za ronjenje na dubinu. Jedan je to od hobija kojim se sa zadovoljstvom bavio.

Novi posao u Monogliji

Paul Weeks, 39-godišnji inženjer bio je na putovao je na novi posao u Mongoliji. Namjeravao se vraćati supruzi i djeci u Australiju, što češće. Prije nego je otišao na put, supruzi je ostavio svoj vjenčani prsten i sat. Rekao joj je da ih daruje njihovim sinovima (3-godišnjaku i 11-godišnjaku) u slučaju da se njemu nešto dogodi.

Obitelj je do nedavno živjela u Novom Zelandu, ali se nakon razornog potresa u Christchurch preselila u Australiju.

Otac jednogodišnje djevojčice

Mohamad Khairul Amri Selamat, putovao je u Peking na posao. Taj avijacijski inženjer vlasnik je privatne jet charter kompanije i otac jednogodišnjoj djevojčice. Nedavno se preselio u kuću u predgrađu Kuala Lumpura.

Kćer, supruga, majka

Chandrika Sharma svoju bi majku uvijek nazvala dva puta prije putovanja. Prvi bi je put obavijestila da kreće na put i treba li joj nešto donijeti, a drugi put bi joj se javila kada bi stigla na aerodrom. 'I ovaj me put Chandrika nazvala prije nego je krenula na put', rekla je njezina majka Shakuntala Sharma.

Chandrika je radila za NGO, bila je direktorica Međunarodne zajednice za podršku ribarima. Ovoga puta išla je u Mongoliju na konferenciju. Udana je i ima kćer, studenticu koja pohađa fakultet u glavnom indijskom gradu Delhiju. I njezina obitelj sa strepnjom čeka konkretniji odgovor - što se dogodilo s avionom?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene