Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Telefonski razgovor

Putin i Rouhani dogovorili tijesnu suradnju radi okončanja krize u Siriji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Vladimir Putin i iranski predsjednik Hasan Rouhani suglasili su se u telefonskom razgovoru u subotu da će nastaviti tijesno surađivati kako bi pokušali okončati krizu u Siriji, priopćio je Kremlj.

Dvojica predsjednica istaknula su koliko je važan sporazum o prekidu vatre dogovoren uz posredovanje Rusije i Turske.

Pročitajte i ovo Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce U mnogo čemu su se složili Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce Napad u Damasku jedna ozlijeđena U napadu Izraela oštećeno iransko veleposlanstvo, izvori tvrde: "Eliminiran je zapovjednik Iranske revolucionarne garde"

To primirje, inače treće dogovoreno u 2016., prvo je postignuto bez Ujedinjenih naroda i Sjedinjenih Država, stupilo je na snagu u ponoć na petak te isključuje pobunjenike koje Vijeće sigurnosti UN-a svrstava u terorističke skupine.

Vijeće sigurnosti trebalo bi u subotu glasati o ruskoj rezoluciji o primirju u Siriji i mirovnim pregovorima koji bi se vodili u kazahstanskoj prijestolnici Astani, navodi Kremlj.

Rusija i Iran čvrsti su saveznici sirijskog predsjednika Bašara al Asada u šest godina dugom ratu u Siriji u kojem je poginulo više od 300.000 ljudi, a milijuni su izbjegli i raseljeni. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene