Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Postala majka u 57. godini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Susan Tollefsen sa 57. godina po prvi put je postala majka zdrave djevojčice Frey. Naime, ovaj je novopečena majka prije par tjedana posjetila liječnika s velikim trbuhom i sa sumnjom da boluje od raka jajnika.

Bila je iznenađena kada je na ultrazvuku vidjela da nije bolesna, već trudna. I to 30 tjedana.

Pročitajte i ovo Miljacka Privezani zajedno Užas u Sarajevu: Iz Miljacke izvučena tijela majke i četverogodišnjeg djeteta Slika nije dostupna Hrabrost ili ludost? Sa 66 godina postat će najstarija majka u Britaniji

Devet tjedana nakon te sretne vijesti, u bolnici je carskim rezom rodila zdravu djevojčicu.

Ova učiteljica za djecu sa posebnim potrebama i njezin 11 godina mlađi partner Nick Mayer, vjenčali su se 1998. godine. Godinama su željeli imati djecu, ali nisu mogli jer se Susan brinula za svoju jako bolesnu majku.

Tada kad su odlučili da je došlo pravo vrijeme za to, krenuli su na umjetnu oplodnju.

Međutim, zbog Susaninih godina i jako rizične trudnoće, par je odbijen u klinikama u Velikoj Britaniji, pa su se obratili jednoj klinici u Moskvi.

Umjetnom oplodnjom sa doniranom jajnom stanicom i Mayerovom spermom, stvorena je mala Freya i rođena nakon što je njezina majka prošle godine imala spontani pobačaj i potpuno izgubila nadu u roditeljstvo.

Djevojčica i majka samo dva dana nakon poroda puštene su kući. Iako je znala da je sa djevojčicom sve u redu, Susana se nije opustila sve do trenutka kada su joj liječnici donijeli njezinu 'čudesnu' djevojčicu. 

- Kad su mi je stavili na prsa nisam znala što bi, samo samo ju gledala i tako ostala satima. Rekla sam joj kako je ona moje čudesno dijete i kako sam ju dugu čekala, dodala je presretna Susan Tollefsen.

Priznaje da je muči što će biti s njezinom djevojčicom kad poraste, a ona ostari.

Ali kaže da će o tome razmišljati kada dođe do toga. Sada je spremna biti majka, a i njezini prijatelji i obitelj podržavaju je u tome.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene