Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Je li moguć preokret?

FOTO/VIDEO Prosvjedi na ulicama Francuske: Desnica slavi, ljevica zove na otpor, prosvjednici se sukobili s policijom

Prosvjedi u Francuskoj - 3
Prosvjedi u Francuskoj - 3 Afp
Aktualno Galerija Prosvjedi u Francuskoj - 5 Prosvjedi u Francuskoj - 5 Foto: Afp Prosvjedi u Francuskoj - 4 Prosvjedi u Francuskoj - 4 Foto: Afp Prosvjedi u Francuskoj - 3 Prosvjedi u Francuskoj - 3 Foto: Afp Prosvjedi u Francuskoj - 2 Prosvjedi u Francuskoj - 2 Foto: Afp +0 Prosvjedi u Francuskoj - 1 Galerija 1/5 >>
Krajnje desna vlada na putu je prema tome da prvi put u svoje ruke uzme vlast u Francuskoj.

Prema izlaznim anketama, u prvom krugu parlamentarnih izbora u Francuskoj na čelu je krajnja desnica s oko 34 posto glasova, iza nje je udružena ljevica Nova narodna fronta s oko 29 posto, a na trećem mjestu Renesansa Emmanuela Macrona s između 21,5 i 23 posto.

Drugi krug izvanrednih parlamentarnih izbora u Francuskoj održat će se 7. srpnja.

U nedjelju navečer izbili s prosvjedi protiv ekstremne desnice na pariškom trgu Place de la République gdje su se ljevičarski birači okupili kako bi iskazali potporu Novoj narodnoj fronti. Riječ je o savezu formiranom između francuskih socijalista, komunista, Zelenih i Francuske nepokorene stranke, javlja France24.

Pročitajte i ovo Tko je tebi Reihl-Kir? Zalog za budućnost Arhitektura mira: "Josip Reihl-Kir ostaje dokaz da uvijek postoje pojedinci, ili više njih, koji mogu vidjeti onkraj podjela"

Prosvjedovalo se u Nantesu, Dijonu, Lillleu i Marseilleu, a do sukoa s policijom i nereda došlo je u Parizu, Rennesu i Rillieuxu-la-Pape te Lyonu gdje su podignute barikade, a policajci gađani bocama, javljaju francuski mediji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene