Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Propust policajaca stajao Kampusch 8 godina života

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Austrijska policija doživjela je oštre kritike nakon što se otkrilo da nije istražila trag koji je mogao dovesti do oslobađanja Natasche Kampusch samo mjesec dana nakon što je nestala.

Policija nije istražila sumnju policajca koji je zaustavio i ispitao njezinog otmičara, Wolfganga Priklopila, i to samo mjesec dana nakon njezina nestanka.

Pročitajte i ovo Preplašena djevojčica U garažama i stanovima Strava u Austriji: 17 maloljetnika mjesecima seksualno zlostavljalo djevojčicu (12) Slika nije dostupna Nakon nekoliko sati Neočekivan rasplet drame na aerodromu u Beču: ''Stvorila se niotkuda u roza papučama''

Podsjećamo, Natascha Kampusch oteta je na putu prema školi u ožujku 1998, kada je imala deset godina. Nitko o njoj nije ništa saznao sve do njezinog bijega iz kuće otmičara 23. kolovoza 2006. Samo nekoliko sati nakon njezina bijega, Priklopil je počinio samoubojstvo.

Za vrijeme istrage policija je ispitala više od tisuću vlasnika bijelih kombija, poput onog za kojeg se vjerovalo da je korišten za vrijeme otmice. Pa tako je ispitan i sam Priklopil.

Policajac koji je Priklopila u kombiju zaustavio i ispitao, njegovo sumnjičavo ponašanje zapisao je u izvještaj, a nevjerojatno je što ta, opravdana sumnja, nikada nije istražena. 

Nadređeni već spomenutog policajca, izvještaj je jednostavno ignorirao.

Zbog ovakvog propusta biti će pokrenuta unutrašnja istraga.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene