Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još mjesec dana

Produljen nadzor Šešeljeve komunikacije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tajništvo Haaškoga suda produljilo je nadzor komunikacije vođe srpskih radikala Vojislava Šešelja, optuženog za ratne zločine u Hrvatskoj, BiH i nad vojvođanskim Hrvatima, s njegovim pravnim savjetnicima na još mjesec dana, objavila je u srijedu na redovitoj konferenciji za novinare u Haagu glasnogovornica suda Nerma Jelačić.

Šešelju je nadzor komunikacije, odnosno nadzor posjeta, telefonskih razgovora s pravnim savjetnicima i dopisa, uveden prije mjesec dana zbog sumnji da je povlaštene razgovore s pravnim savjetnicima zloupotrebljavao kako bi dogovarao objavljivanje zaštićenih podataka na svojoj internetskoj stranici i time ometao provođenje pravde.

Šešelj je zbog objavljivanja podataka o zaštićenim svjedocima na internetskoj stranici po treći puta optužen za nepoštivanje suda. Za prva dva slučaja kada je u svojim knjigama otkrio identitet zaštićenih svjedoka osuđen je na 15 mjeseci pravomoćno i 18 mjeseci nepravomoćno.

Šešelj se na prvu najavu uvođenja nadzora komunikacije žalio tvrdeći da su time povrijeđena njegova temeljna ljudska prava na način kako to nije doživio čak ni pod komunizmom u bivšoj Jugoslaviji. (Hina)

Pročitajte i ovo Uloga društvenih mreža - 1 Izbori su sve bliže Kupuju se Vijetnamci i vrijeđa opozicija, a što o kampanji na društvenim mrežama kažu glasači? "To nije politika, to je onda zabava" Zoran Milanović - 1 Komunikacijska stručnjakinja ''Nepredvidljivost je Milanovićeva osnovna karakteristika, a ona stvara nestabilnost njega kao osobe i kao političara''

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene