Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Europska unija je razočarana zbog prekida nogometne utakmice Srbija-Albanija nakon provokacije, istaknuvši da se politika ne smije voditi na stadionima, izjavila je glasnogovornica Maja Kocijančič.


"Mi smo razočarani prekidom utakmice nakon provokacije. Vjerujem da su srbijanske vlasti pokazali profesionalizam u upravljanju situacijom", rekla je Kocijančič, glasnogovornica visoke predsavnice EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Catherine Ashton.

Vezani članci Plenković i Krstičević u Solinu (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) - 2 Plenković i Krstičević o pokušaju ulaska pripadnika Vojske Srbije: "Ovo nije '91.", "Hrvatska je ozbiljna država, na takve provokacije reagiramo čvrsto" Izabel Kovačić (Foto: Instagram) Izabel Kovačić poručila što stvarno misli o suprugu Mateu nakon utakmice u Azerbajdžanu

Ona je također odbacila neke navode srbijanskih medija da je u provokaciji ulogu imala Europska unija te istaknula važnost regionalne suradnje.

"Posebno ističemo važnost regionalne suradnje i planiranog posjeta albanskog premijera Edija Rame Beogradu za nekoliko dana", rekla je Kocijančič, dodajući da se "politika ne smije voditi provokacijama na stadionu.

VIDEO Kaos u Beogradu: Prekinuta utakmica, tučnjava Srba i Albanaca, dron spustio zastavu 'Velike Albanije'!

U utorak navečer u Beogradu je krajem prvog poluvremena prekinuta utakmica Srbija-Albanija.

U 44. minuti, kod rezultata 0-0, iznad terena stadiona Partizana pojavio se mali leteći objekt na daljinsko upravljanje s albanskom zastavom. Srpski nogometaš Stefan Mitrović uhvatio je zastavu, a na njega su potom nasrnuli albanski nogometaši u pokušaju da mu je otmu. Na teren je potom utrčalo nekoliko navijača i nastala je opća tučnjava, pa je sudac utakmice Martin Atkinson iz Engleske odlučio prekinuti dvoboj. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook