Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ovo je mjesto u kojem će Vladimir Putin sasvim sigurno sve češće boraviti.


'Gospodo. Ovdje se ne možete svađati. Ovo je ratna soba.'

Kao u sceni iz filma 'Dr. Strangelove', ruski predsjednik Vladimir Putin stupio je u novo Ministarstvo obrane, super-moderni centar na tri kata vrijedan milijarde dolara. Nacionalni centar za obranu bila je prva Putinova stanica nakon potvrde da je ruski zrakoplov koji je sa 224 osobe poletio iz Sharm el-Sheikha srušila bomba koju su podmetnuli teroristi Islamske države.

Vezani članci Moskva Dodatno popuštaju mjere suzbijanja koronavirusa: Ukidanje obvezne karantene za osobe starije od 65 godina i za sve koji pate od kroničnih bolesti Nevrijeme u Rusiji stvara probleme Snježni kaos u Moskvi: Pala gotovo rekordna količina snijega, ulice čisti oko 70 tisuća radnika, poginulo dvoje ljudiNa ekranima poput onih u suvremenim kinima odvijao se prijenos uživo polijetanja ruskih bombardera prema Siriji. Putin je davao upute zapovjednicima da stupe u kontakt s Francuzima i surađuju sa saveznicima, piše Independent.

No, prava zvijezda ovog puta nije bio Putin, nego sama zgrada koja je dizajnirana da bi bila centar ruske vojske iz kojeg će se koordinirati vojne akcije širom svijeta, uključujući i lansiranje balističkih raketa i strateško postavljanje nuklearnog naoružanja. Novi vojni centar Rusije je ekvivalent američkom Pentagonu. Smješten je na lijevoj obali rijeke Moskva, tek nekoliko kilometara udaljen od Crvenog trga. Ispod centra nalazi se mreža podzemnih tunela.

NEUGODNO IZNENAĐENJE ZA PUTINA Zapad produljio sankcije Rusiji

U slučaju rata, bilo bi to glavno vojno i komunikacijsko sjedište u koje bi se sklonio i predsjednik države te premijer. Ovo je mjesto u kojem će Vladimir Putin sasvim sigurno sve češće boraviti.


DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook