Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OPTUŽBE ZA UBOJSTVO

20-godišnja djevojka pojela je tiramisu i preminula, tužiteljstvo rekonstruiralo kobni događaj

Tiramisu
Tiramisu
Tužitelji u Italiji napravili su rekonstrukciju kobnog događaja nakon kojeg je preminula 20-godišnja djevojka.

Tužitelji u Italiji napravili su rekonstrukciju kobnog događaja nakon kojeg je preminula djevojka koja je umrla od anafilaktičkog šoka nakon što je pojela, prema prvim istraživanjima, tiramisu.

Slastica je bila deklarirana kao veganska, ali koji je umjesto toga, prema svemu sudeći, sadržavao mliječne proteine, sastojke na koje je mlada djevojka bila alergična od rođenja.

Djevojka je imala romantičnu večer s dečkom u veganskom restoranu Milanu, no nažalost večera se pretvorila u tragediju za 20-godišnjakinju. Sve se odvilo prije godinu dana, a sada se slučaj našao na sudu. 

Nakon deset dana u komi djevojka je umrla od anafilaktičkog šoka nakon što je pojela, prema prvim istraživanjima, tiramisu.

U slučaju su se istraživale četiri osobe. Kaznena djela su ubojstvo iz nehata, prijevara u obavljanju trgovine i prodaja neoriginalnih prehrambenih proizvoda.

Proizvod pod nazivom "Tiramisun" talijansko je Ministarstvo zdravstva povuklo s tržišta zbog rizika od prisutnosti alergena, jer sadržava mliječne bjelančevine koje nisu navedene na etiketi. Tužitelj Luca Gaglio otvorio je istragu protiv nepoznatih osoba za ubojstvo iz nehata i naredio obdukciju.

Mlada je žena 26. siječnja bila na večeri s dečkom u jednom restoranu u centru, koji su njih dvoje već posjećivali i koji je poznat po veganskim jelima, kada je odlučila naručiti tiramisu.

Nakon nekoliko žličica djevojci je pozlilo i pozvana je pomoć: brzo je došla hitna i odvezla djevojku u bolnicu San Raffaele, međutim to nije bilo dovoljno - dvadesetogodišnjakinja je preminula.

Djevojka je pojela tiramisu u staklenki koji nije imao oznaku da sadrži mliječni proizvod. Analiza je utvrdila da proizvod ipak sadrži mliječne proizvode. 

U međuvremenu, istraga je otkrila da je djevojka bila alergična i na jaja, a da je prisutnost jaja bila u majonezi koju je djevojka konzumirala u sendviču. Majoneza se koristila za aromatiziranje sendviča. 

Dvije žene koje su vodile slastičarnicu koja je opskrbljivala restoran pod istragom su za ubojstvo iz nehata, pišu talijanske dnevne novine Corriere della Sera. Pomiješale su sastojke koji su sadržavali mlijeko. 

Pročitajte i ovo Andrej Plenković - 8 izjava nakon sjednice HDZ-a Plenković ne zna ništa o aferama svojih stranačkih kolega, ali zna kakav je Milanović: "To je čista zavist i zloba"

U izvješću istrage tvrdi se da tvrtka nije spriječila miješanje dviju proizvodnih linija u laboratorijskoj slastičarnici, koja je u to vrijeme opskrbljivala 63 talijanska restorana veganskim proizvodom Tiramisun.

Rekonstrukcija tužiteljstva

U rekonstrukciji koju su u ponedjeljak napravili tužitelji Tiziana Siciliano i Luca Gaglio, istražna sutkinja Fiammetta Modica navodi da se razdvajanje sastojaka nije poštovalo, a da osoblje nije prošlo odgovarajuću obuku, osim četverosatnog tečaja, piše Corriere della Serra.

Kada je naručila tiramisu, Bellisario je provjerila etiketu, ali je tražila i dodatne informacije zbog svoje vrlo jake alergije, a zatim je počela jesti nakon što su je uvjerili da proizvod ne sastoji koban sastojak, navodi se u izvješću. Pozlilo joj je nakon druge žlice i nakon toga je pokušala povratiti. 

Uzela je lijekove za astmu i kortizon koji je uvijek nosila sa sobom, no nedugo nakon toga izgubila je svijest i kasnije umrla u bolnici. Anna, koja je studirala modni dizajn, redovito je odlazila u restoran. Od rođenja je patila od jake alergije na mlijeko. U drugim čašama za tiramisu iste marke također su identificirani tragovi mliječnih proteina.

Povrh toga, pronađeni su tragovi jaja u majonezi navodno veganskog sendviča koji je Anna imala kao glavno jelo u restoranu.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene