Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pregovori ciparskih Grka i Turaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavnici ciparskih Grka i Turaka započeli su danas u Nikoziji razgovore o pokretanju pregovara o ponovnom ujedinjenju Cipra, otoka podijeljenog već više od 30 godina, priopćio je dužnosnik UN-a.

Novi predsjednik Republike Cipar Demetris Christofias i vođa Turske republike sjevernog Cipra Mehmet Ali Talat sastali su se u nazočnosti šefa misije UN-a Michaela Mollera.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Grbin o pregovorima s Domovinskim pokretom i Milanoviću: "Ja mu na tome zahvaljujem" Slika nije dostupna Biser Mediterana Nakon više od 40 godina napušteni grad mogao bi ponovno biti otvoren

Radi se o prvom susretu dvojice čelnika od izbora 24. veljače za predsjednika grčkog dijela Cipra na kojima je pobijedio Christofias, šef komunističke stranke Akel.

Cipar je podijeljen od 1974. godine, kada je, nakon državnog udara grčkih nacionalista na Cipru a uz potporu Atene, Ankara izvršila invaziju na taj otok.

Sjeverni, turski dio Cipra, priznaje samo Ankara, dok je Republika Cipar priznata od međunardne zajednice i članica je EU-a od 2004.

Pregovori o ponovnom ujedinjenju u zastoju su već četiri godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene