Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VATRENI OBRUČ NA BALKANU

Požari se šire i u BiH: Vatrogasci se bore s vatrom kod Stoca, pomažu im kanaderi iz Hrvatske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I dalje je aktivan požar na području općine Stolac, i to na lokaciji Stolovi-Crnoglav, prema posljednjim informacijama Operativnog centra Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Požar, koji je izbio 6. kolovoza, proširio se prema naseljenim mjestima Zaušje, Stupišta i Podosoje. Gase ga vatrogasci i lokalno stanovništvo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna DUGAĆAK 30 KILOMETARA Vatra u BiH prijeti kućama, stanje je kritično: ''Kanaderi su uspjeli požar pritajiti, ali vjetar ga je opet aktivirao''

Također, jutros u sedam sati izbio je požar na Rivinama, gdje gori trava i nisko raslinje, javlja Radio Sarajevo.

Požar u općini Neum, kod sela Zelenikovac i Hutova je ugašen, kao i požar na platou gornjeg Hrasna koji se širio prema kućama u selima Podkula i Dašnica. Vatrogasci su još na terenu i rade na saniranju požarišta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna u blizini tomislavgrada MORH poslao u pomoć dva aviona za gašenje požara u BiH: Vatra prijeti kućama

Nisko raslinje, trava i otpad gorjeli su tijekom jučerašnjeg dana i u Mostaru, Čapljini, Čitluku i Konjicu, dok je u općini Rama, u Ripcima, gorjela šuma. Svi požari su lokalizirani.

I danas kanaderi HRZ-a gase požar kod Tomislavgrada u BiH

Dva protupožarna aviona Canadair CL-415 Oružanih snaga RH u ponedjeljak, drugi dan za redom, gase požar sjeverozapadno od Tomislavgrada u Bosnu i Hercegovinu, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH.

Kanaderi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) upućeni su u Bosnu i Hercegovinu temeljem naredbe ministra obrane RH Marija Banožića o uporabi OSRH radi pružanja humanitarne pomoći u gašenju požara u BiH.

Tijekom jučerašnjeg dana, protupožarni avioni Canadair CL-415 prilikom gašenja na požarištu Grabovica – Tomislavgrad, u BiH, ostvarili su 69 letova u trajanju od 7 sati i 15 minuta, pri čemu je izbačeno 396 tona vode i utrošeno 6534 litara goriva.

Hrvatska Vlada je 25. ožujka donijela Odluku o prelasku granice Oružanih snaga RH radi pružanja humanitarne pomoći u inozemstvu na zadaćama protupožarne zaštite u 2021. godini. Tom Odlukom odobrava se prelazak granice Republike Hrvatske Oružanim snagama RH radi pružanja humanitarne pomoći u inozemstvu na zadaćama protupožarne zaštite u ovoj godini.

Za izvršenje zadaća odobrava se korištenje zrakoplova Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, navode iz MORH-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene