Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kandidat Socijaldemokratske partije BiH Željko Komšić pobjednik je na izborima za hrvatskog člana predsjedništva BiH, potvrdilo je u ponedjeljak navečer Središnje izborno povjerenstvo BiH (SIP).


Prema potpunim rezultatima glasovanja za novi sastav predsjedništva BiH Komšić je dobio glasove 97.267 birača što je 40,83 posto ukupnog biračkog tijela koje je biralo hrvatskog člana predsjedništva BiH.

Vezani članci Vladimir Šeks Šeks: "Svaka je Vlada, pa i HDZ-ova, odgovorna u svojem dijelu za stanje u pravosuđu. Ne mogu se određene ekscesne pojave stavljati na teret političke vlasti" Slika nije dostupna Komšić traži ravnopravnost Hrvata

Kandidat HDZ-a BiH Ivo Miro Jović dobio je glasove 59.831 birača što je 25,11 posto. Treći je kandidat HDZ 1990. Božo Ljubić koji je dobio 42.424 glasa ili 17,81 posto.

Središnje Izborno povjerenstvo BiH također je potvrdilo da je Haris Silajdžić uvjerljivo pobijedio u utrci za bošnjačkog člana
predsjedništva BiH dobivši 288.000 glasova birača, odnosno 62,1 posto, dok je njegov glavni suparnik Sulejman Tihić dobio glasove tek oko 130.000 birača ili 28 posto.

Novi srpski član predsjedništva BiH je Nebojša Radmanović koji je osvojio glasove 54,8 posto birača s područja Republike Srpske.