Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Unatoč vrlo dobroj plaći, zainteresiranih nema.


Unatoč vrlo dobroj plaći od 40 tisuća funti godišnje (425 tisuća kuna), peradarskoj industriji Velike Britanije nedostaje osoba koje bi trebale utvrđivati spol pilića, piše Independent.

Vezani članci Izmjene Zakona o radu: Sindikati najavljuju otpor Slijedi li nam vruća sindikalna jesen? "Ako se to pokuša lomiti preko koljena i na silu, mi ćemo znati odgovoriti" Zabava na radnom mjestu Obožavaju se skidati na radnom mjestu, rad od kuće došao im je kao naručen

Tvrtke teško pronalaze ljude koji bi trebali utvrditi je li pilić muški ili ženski. Zbog toga je zatraženo da se zanimanje stavi na službeni državni popis zanimanja s kroničnim manjkom osoblja. Naime, kada se zanimanje nađe na državnog popisu, olakšava se zapošljavanje osoba izvan EU, uključujući i onih iz Južne Koreje gdje se ovaj posao veoma cijeni.

Bivšoj curi poručio da 'vani ima još koka'!


Ali - molba je odbijena od strane vladinog odbora za migraciju iako peradarstka industrija prošle godine nije uspjela zaposliti niti jednog određivača spola.

Riječ je poslu koji zahtijeva vještinu i dobar vid te ga ne mogu obavljati strojevi. Radnik mora biti sposoban uočiti minimalne razlike i to u prosjeku na oko 1000 pilića po satu, odnosno između 13 i 20 po minuti. U smjeni od 12 sati njegova točnost treba biti 98 posto.

Dirljiva priča iz Gunje: Mislila da je izgubila sve, no ronilac joj spasio piliće, a susjedi hrčka

Potencijalne zaposlenike obeshrabruje i trogodišnja obuka tijekom koje razvijaju osjetljivost i spretnost da pouzdano odrede spol pilića.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook