Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Podgorici je u nedjelju mirno nakon što je u subotu i u nedjelju ujutro došlo do sukoba policije i pristaša oporbenog saveza Demokratski front (DF) koji su 20 dana prosvjedovali ispred zgrade crnogorskog parlamenta zahtijevajući da vlada i premijer Milo Đukanović podnesu ostavke.


DF je za nedjelju navečer zakazao novo okupljanje na Trgu revolucije u Podgorici gdje su pozvali i svoje pristaše iz drugih crnogorskih gradova. S obzirom da DF nema odobrenje za taj skup, dočekat će ih jake policijske snage.

Vezani članci Nova pucnjava u trgovačkom centru na Floridi U novoj pucnjavi u trgovačkom centru na Floridi ubijena odrasla osoba i dijete Krušlin pušten na slobodu - 3 VIDEO Dva osječka suca i Drago Tadić idu u istražni zatvor, donesena odluka i za braću Mamić. Krušlin išetao iz zgrade Županijskog suda

Podgorica je tijekom noći bila poprište sukoba policije i demonstranata iz DF-a. Uhićeno je 20-tak demonstranata, a bilo je i ozlijeđenih na obje strane. Uprava policije je priopćila da su njeni pripadnici tijekom noći “spriječili više stotina osoba da probiju policijske kordone, kako bi nasilno ušli u Skupštinu Crne Gore”.

Crna Gora: U kamionu ispod cerade otkriven 81 ilegalni imigrant

Crnogorska oporba osudila je neselektivnu primjenu sile policije nad demonstrantima, zastupnicima i novinarima, dok stranke iz vladajuće koalicije, nacionalne i procrnogorske stranke daju za pravo pripadnicima policije koja je zaustavila “rušilačke demonstracije”. Oni su jedinstveni u ocjeni da DF pokušava destabilizirati Crnu Goru, te da ih treba u tome spriječiti.

Predstavnici Europske komisije u Crnoj Gori pozvali su nadležna državna tijela da detaljno ispitaju događaje od subote navečer, a veleposlanstvo SAD-a u Podgorici apeliralo je na obje strane da demonstracije budu mirne.

Reakcija je stigla i iz Moskve gdje se u priopćenju ministarstva vanjskih poslova ističe, kako javljaju podgorički mediji, da “Rusija žali zbog najnovijih događaja u Podgorici”, te navodi “da je očito da uključivanje Crne Gore u proces euroatlantskih integracija ne vodi njenoj konsolidaciji i napretku”. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook