Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kod graničnog prijelaza

Crna Gora: U kamionu ispod cerade otkriven 81 ilegalni imigrant

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Među sakrivenim "putnicima" bila su 54 Sirijca, 16 državljana Malija, šest iz Gane i tri osobe s Haitija.

Albanska policija spriječila je kamion s 81 ilegalnim imigrantom da uđe u Crnu Goru, pišu u ponedjeljak albanski i crnogorski mediji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Istraga u tijeku Tragedija u susjedstvu: Bivši policajac ubio ženu i dijete pa sam sebi presudio Integracija - 6 Priča Provjerenog Rade lošije poslove, ne poznaju jezik, a društvo ih sprda i širi govor mržnje: "Bez toga možemo očekivati rast neprijateljstva"

Akcija se dogodila u subotu, odmah iza ponoći, u blizini graničnog prijelaza Božaj kod Podgorice, a po priopćenju albanske policije, ilegalci su bili sakriveni u prikolici kamiona ispod cerade.

Među sakrivenim "putnicima" bila su 54 Sirijca, 16 državljana Malija, šest iz Gane i tri osobe s Haitija.

Albanska policija, prema pisanju tamošnjih medija, navodi da su imigranti namjeravali samo proći kroz Albaniju kako bi stigli do Crne Gore.

Policija sumnja da je za njihov transport bio zadužen albanski državljanin koji je pod istragom zbog trgovine ljudima.

Domaći krijumčari ljudi su, prema navodima policije, svoje "usluge" prebacivanja imigranata do zemalja Europske unije naplaćivali od 3.500 do 4.000 eura po osobi.

Što se događa na Kosovu?

Crna Gora je omiljena destinacija za imigrante, koji najčešće dolaze iz Makedonije, Albanije i s Kosova, a u zadnje vrijeme i iz Turske, a potom se prebacuju prema Hrvatskoj, Sloveniji i Italiji, odnosno ka zemljama EU.

Samo je 2014. godini 3.500 imigranata u Crnoj Gori zatražilo azil, a među njima najviše je Sirijaca - preko 1.000, dok su ostali Tunižani, Afganistanci, Palestinci, Marokanci, Alžirci, Kongoanci i državljani drugih afričkih i zemalja Bliskog istoka.

Samo u siječnju ove godine u ileganom boravku zatečene su 64 osobe, dok za 141 osobu nije dopušten ulazak u zemlju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene