Portoriko je u utorak proglasio izvanredno stanje dok mu se približava tropska oluja Dorian koja bi se mogla pretvoriti u uragan, objavile su vlasti.

Galerija


Nacionalni centar za uragane objavio je upozorenje za Portoriko i Dominikansku Republiku. Prognostičari očekuju da će se tropska oluja Dorian razviti u uragan u sljedeća 24 sata, kada dođe "blizu Portorika i istoka Hispaniole", otoka koji dijele Haiti i Dominikanska Republika.

Vezani članci Floridi se približava uragan Dorian (Foto: AFP) Dorian je upravo postao uragan najopasnije kategorije, Bahamima prijete vjetrovi od 250 km/h: "Bit će ovo najgore što ste ikad vidjeli" Floridi se približava uragan Dorian (Foto: AFP) Uragan Dorian promijenio smjer, sada prijeti Sjevernoj i Južnoj Karolini

"Wow! Još jedna velika oluja ide prema Portoriku," tvitao je predsjednik Donald Trump. "Hoće li to ikada prestati?".

Portoriko se još uvijek oporavlja od razarajućeg uragana Maria iz 2017. kada je poginulo gotovo 3000 ljudi. Otad se bori da obnovi svoju infrastrukturu i električnu mrežu.

Oko 360 skloništa bit će otvoreno širom otoka, rekla je guvernerka Wanda Vazquez, naglasivši da je ovaj puta otok bolje pripremljen nego je to bio slučaj 2017. (Hina)