Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

9-mjesečna beba umrla je nakon što je iscrpljeni otac zaspao s njom na krevetu, potvrdila je istraga.


Michael Greenwood pokušavao je smiriti svojeg sina Kiana koji je imao bolove zbog rasta zubića. Uzeo je sina iz krevetića te otišao s njim u dnevni boravak. Pokušao ga je uspavati te ga smjestio na kauč, legavši pored njega. Umoran od napornog radnog ubrzo je zaspao, da bi nakon što se probudio otkrio beživotno tijelo svojeg sina. Potpuno izbezumljen nazvao je hitnu rekavši kako je ubio svoje dijete, a zatim si je prerezao žile u neuspješnom pokušaju ubojstva.

Vezani članci Hitna pomoć, ilustracija U dječjem domu preminula dvomjesečna beba. Ravnateljica: "Propusta nije bilo. Dijete je imalo više dijagnoza. Mi želimo da inspekcija dođe" Beba, ilustracija Što će biti s ostavljenom bebom? Traže se roditelji, provjerava se je li dijete rođeno u nekoj bolnici, je li bilo prijave nestanka...

'Kian je bio između mene i kraja kauča. Kada sam vidio što se dogodilo poželio sam umrijeti', objašnjava otac svoj postupak. Istraga je pokazala da je ipak riječ o nesretnom slučaju. Naime, beba se ugušila u vlastitim izlučevinama iz želuca.

'Nije bilo tragova nasilne smrti ili gušenja, pa nema ni dokaza da je otac ležao na djetetu i tako ga ugušio. Vrlo često bolesne bebe udišu vlastite želučane izlučevine što može dovesti do smrti, no Kian je bio zdravo dijete, stoga se može zaključiti samo da se radi o nesretnom slučaju', dodao je patolog.