Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ruskinja rodila petorke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruskinja je rodila pet zdravih djevojčica u britanskom rodilištu, ne želeći poslušati ruske liječnike koji su joj predložili da pobaci nekoliko fetusa.

'Sve bebe su dobro. Svih pet', rekao je Lawrence Impey, liječnik u bolnici John Radcliffe u Oxfordu. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Izvještaj policije Otkriven uzrok ozljeda bebe iz pulske bolnice: Roditelji curicu doveli s teškim ozljedama glave Beba u inkubatoru, ilustracija (Foto: Getty images) nevjerojatno što su radili liječnici Čudo u Češkoj: 117 dana nakon što joj je utvrđena moždana smrt – rodila bebu

Rađanje petorki može biti opasno i vrlo rijetko preživi svih pet beba.

Ruski liječnici savjetovali su majci da pobaci neke fetuse, ali je ona ipak odlučila roditi u Britaniji, gdje joj bolničke troškove plaća ruska dobrotvorna ustanova.

Djeca su rođena prošle subote, 14 tjedana ranije.

Premda je i najveća beba teška je nešto manje od kilograma, sve su sada izišle iz intenzivne njege i mogle bi biti spremne za povratak u Rusiju za četiri do pet mjeseci.

'Najveća je opasnost da se djeca rode toliko rano da ne mogu preživjeti. A u ovom je slučaju trudnoća iznesena toliko da mogu preživjeti. Mislim da ni majka nije mislila da će na kraju imati pet beba, a iskreno, nismo ni mi', rekao je Impey.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene